CRIM MÚLTIPLE
Crònica 24/04/2011

L'homicida de la família de Nantes podria ser a Espanya

Una mare i quatre fills van aparèixer enterrats al jardí de casa seva dijous a Nantes. El marit i pare de la família ha desaparegut. Les autoritats el busquen a l'estranger i sospiten que pot ser a Espanya o Itàlia.

Marta Català / Agències
2 min

Barcelona.Els van trobar morts al jardí de casa seva. Els cossos d'una dona i quatre dels seus fills d'entre 13 i 21 anys van aparèixer dijous amb trets de bala al cap i al pit enterrats a la casa familiar de Nantes, França. Els trobaven a faltar des de principis de mes.

Les alarmes es van disparar de seguida i totes les mirades van apuntar com a principal sospitós el marit i pare de les víctimes. L'home, Xavier Dupont de Ligonnès, ha desaparegut i poc abans de la trobada dels cadàvers va alertar l'escola dels fills i la feina de la dona que la família es mudava a Austràlia per temes laborals. També va rescindir el contracte de la casa familiar que tenien llogada.

Ara, la justícia francesa ha ampliat el radi de recerca a l'estranger després que el dia 15 li perdessin la pista a Roquebrune-sur-Argens, una localitat al costat de la Costa Blava. Amb tot, de Dupond només hi ha indicis de la seva suposada implicació en el crim, de moment no hi ha proves que l'incriminin. Per això només hi ha una ordre de recerca i no pas de detenció. Això ho va explicar ahir el fiscal de Nantes, Xavier Ronsin, que va precisar que la investigació judicial oberta pels assassinats és "contra X", de moment. Les autoritats sospiten que Dupond podria haver abandonat el país i haver-se traslladat a Espanya o Itàlia, segons informa Efe. El fiscal del cas va avançar que després de fer l'autòpsia als cadàvers, hi ha indicis per parlar de crim preparat: "Es pot parlar d'una execució metòdica", va indicar. Segons el ministeri públic, les cinc víctimes van morir mentre dormien per trets d'una arma de foc: "Probablement un rifle del calibre 22". Es dóna la circumstància que el pare de les víctimes freqüentava un centre de tir i tenia una arma que podria ser similar al rifle homicida. En declaracions a la cadena de televisió France 2, un monitor del centre va dir que en l'última classe es va interessar per incorporar un silenciador a l'arma.

De família aristòcrata

Dupont de Ligonnès és fill d'una família de l'aristocràcia francesa. Segons l'agència Efe, Dupond era el propietari d'una empresa de serveis d'internet per a establiments hotelers, de la qual ell era l'únic empleat. Suposadament, tenia deutes importants, de desenes de milers d'euros. La televisió France 2 va entrevistar un antic col·laborador de Dupond, que va voler mantenir l'anonimat, que va explicar que l'individu podia guanyar fins a 15.000 euros al mes que no declarava.

stats