20/01/2011

Li presento la nova legislatura

2 min
La consellera de Justícia parla amb companys del Govern.

Artur Mas havia demanat comparèixer davant del nou Parlament per explicar els canvis en l'estructura i l'organigrama del Govern. Però, com pot imaginar, el tema no era discutir sobre si la subsecretaria interdepartamental de la conselleria d'Interior, Pesca i Empresa està bé on està o bé hauria de passar a dependre de la conselleria d'Afers Quàntics, Ramaderia i Salut.

No, no, el tema era observar i concloure que, de moment, entre els grups parlamentaris hi ha tres actituds: 1) Oposició tova d'Esquerra i PP. 2) Oposició a sac de PSC i ICV-EUiA (va arribar a sortir el tema del Palau i paraules com "empastifada"). I 3) Oposició "i per la pista 3 ja entra l'home que menja foc mentre llença punyals a un tigre emprenyat" a càrrec de Solidaritat i Ciutadans.

Com que no hi ha bistecs més saborosos, l'oposició va esmolar-se les ungles en els dos punts febles del nou govern: la presència a les reunions de govern del no-conseller Duran i Lleida i de la consellera de Justícia, una senyora a qui -per cert- continuem sense sentir-li la veu. Duran va ser criticat per Herrera, Puigcercós i Rivera. Pilar Fernández Bozal va ser criticada pels tres Joans: Herrera, Puigcercós i Laporta. Suposo que no dir-se Joan va animar Albert Rivera (Ciutadans) a desmarcar-se'n i a desfer-se en elogis. Uns elogis, per cert, més enverinats que el menjar d'un sopar de romans a l'època de Claudi.

"Però ara treballa per a nosaltres"

El president Mas va contestar-los que la consellera de Justícia va fer el que va fer perquè la tropa sempre obeeix el comandament i les advocades de l'Estat obeeixen l'Estat (d'aquí li ve el nom). I va venir a afegir (en versió lliure): "Però ara treballa per a nosaltres, per tant, ens obeirà a nosaltres". I sobre Duran va dir que, efectivament, no és conseller, però que forma part del Govern en tant que càrrec institucional (pregunta: això vol dir que el bidell de la conselleria de Medi Natural Institucional també podria anar a les reunions del Govern?).

El ple, que va acabar sense que se sentís ni un sol aplaudiment en tota l'estona que va durar, va servir per no escoltar (aquest cop) ni Alicia Sánchez Camacho) ni Albert Rivera dient una sola paraula en espanyol. Llàstima, jo que m'havia comprat un auriculars de pell d'escrot de camell.

stats