IMMIGRACIÓ
Crònica 22/11/2011

Lleida tancarà els locutoris a les deu del vespre

Albert Balanzà
1 min
Els locutoris de Lleida són els primers que es regulen.

LLEIDA.La capital del Segrià segueix regulant a favor del descans veïnal i en detriment de la diversificació d'horaris comercials amb l'aprovació ahir a la comissió d'urbanisme de la modificació de l'ordenança que obligarà a tancar els locutoris de la ciutat a les deu del vespre. "De deu del vespre a set del matí no hi haurà res obert a la ciutat, si no és que es té un permís especial", apunta un portaveu municipal en referència a comerços vinculats a grans cadenes d'alimentació. La nova mesura es fa efectiva arran de les queixes d'alguns veïns.

La primera tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, va explicar que el canvi també obligarà els locutoris a tenir una assegurança de responsabilitat civil per respondre a possibles danys i perjudicis i fixa un règim sancionador amb multes d'entre 600 i 1.500 euros i ordres de tancament provisional per un màxim de sis mesos per infraccions greus, com incomplir l'horari, o de clausura, en els casos que no tinguin assegurança. La modificació preveu que els locals hauran de quedar buits i tancats a les 22.15 hores.

Es dóna la circumstància que aquest estiu l'Ajuntament de Lleida ja va modificar l'ordenança per impedir que els comerços de proximitat obrissin fins a la matinada, com passa a Barcelona. La mesura va afectar aleshores un centenar d'establiments i es van produir vint tancaments preventius.

stats