Crònica 13/03/2011

"Lluitarem perquè ens tornin el que és nostre, ens han Robat les nostres vides"

Marta Català
2 min

Barcelona.En tots els casos dels afectats de l'associació Anadir el nadó sempre naixia viu. En el cas de la Sandra Mateo, la seva germana també va néixer sana. El 17 de maig del 1975 la mare de la Sandra va donar a llum un nen a l'antiga maternitat O'Donnell. "Estava bé, va néixer sa i li van ensenyar a la meva mare". El nen va néixer a les 5 de la matinada i hores després un metge informaria la família que el nadó havia mort.

"No podia creure el que estava passant. La meva mare va voler marxar de l'hospital i no li van donar el certificat de defunció", explica la Sandra. Han passat molts anys i la família Mateo no s'ha refet mai d'aquell succés. La Sandra té una germana més gran i totes dues desitgen saber si tenen un germà viu: "Tots necessitem saber-ho, lluitarem perquè ens tornin el que és nostre, ens han robat les nostres vides". Fa uns mesos van saber que existia l'associació Anadir i es van posar en contacte amb ells: "Hem seguit tots els passos, he anat a buscar l'historial de ma mare a l'hospital i no hi consta com a pacient". La Sandra és conscient que no tots els nens adoptats han patit processos irregulars, però emplaça la justícia a descobrir possibles irregularitats: "El meu germà no tenia res, una infermera va venir a l'habitació i se'l va emportar, hores després li van dir que havia mort".

La família Mateo busca desesperadament la veritat i de moment la seva denúncia encara no ha arribat a la Fiscalia de Madrid, que serà la que investigarà el seu cas: "Si hi ha responsables, ho volem saber, no volem perdre el temps, però si va existir una trama de robatoris de nadons, tenim dret a saber-ho, és el meu germà i necessitem saber si és viu".

stats