Crònica 09/02/2012

L'oposició exigeix a Trias que defineixi el full de ruta

M.o.
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant la conferència de balanç de dimarts.

BARCELONA.To unànime entre els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora de censurar la conferència sobre la ciutat que l'alcalde, Xavier Trias, va pronunciar dimarts al Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'oposició està decebuda pel to i exigeix a Trias que, després de més de sis mesos de mandat, comenci a concretar els projectes més importants. Volen un full de ruta i terminis per a reformes com la de les Glòries o els accessos ferroviaris al port. Menys balanç i més lideratge. La portaveu del PSC, Assumpta Escarp, va lamentar que la intervenció de l'alcalde, molt centrada en les mesures que ha de perseguir Barcelona per capitanejar la sortida de la crisi del conjunt del país, va estar "plena d'obvietats" i no va expressar "cap idea nova". Escarp va lamentar que l'alcalde tragués l'etiqueta de prioritari al projecte de la Sagrera i que "matés en una frase" la resposta sobre la iniciativa veïnal de la T-11 per permetre viatges gratuïts al transport públic: "Valdria la pena que s'escoltessin aquestes iniciatives i es replantegés el problema".

Des del PP, Alberto Fernández Díaz va refermar-se en l'oposició nítida, després de criticar que l'alcalde no aprofités la tribuna per fer les primeres referències al Pla d'Actuació Municipal (PAM) i que només concretés "en iniciatives que són fruit de les esmenes que va presentar el PP per aprovar els pressupostos". A tall d'idea concreta, li va demanar que deixés de fer "castells a l'aire" i abandonés el projecte de Blau@Ictinea per crear un barri nou a la zona del Morrot i avançar en línies més factibles com l'ampliació de les rondes o la culminació de reformes com la del 22@ o les Glòries.

En clau econòmica

En un to també de decepció, Ricard Gomà, president del grup municipal d'ICV-EUiA, va sentenciar que Trias aposta per una "economia especulativa" amb projectes com el port de luxe. Per Jordi Portabella (Unitat per Barcelona-ERC), el principal problema també és de concreció: "No n'hi ha prou repetint titulars, no hem avançat en res. Ni a les Glòries, ni a Can Batlló, ni en finançament. Està tot igual".

stats