PROTESTES AL CARRER
Crònica 06/08/2011

Madrid mobilitza un cop més els 'indignats' de Barcelona

Després de les protestes contra les retallades en la sanitat, un miler d' indignats van tornar a sortir ahir als carrers de Barcelona per donar suport als seus companys de la Puerta del Sol desallotjats.

L. Espín / M. Freijo M. Ortega
2 min
Els indignats  van tallar ahir la Rambla de Barcelona en suport als companys del moviment 15-M de Madrid.

Barcelona.Altre cop per Madrid. Si dimarts el desallotjament dels últims indignats acampats a la Puerta del Sol es va traduir en un nou intent -més simbòlic que efectiu- d'acampada a la plaça de Catalunya de Barcelona, la càrrega policial de dijous als carrers de la capital espanyola va fer repetir ahir l'escena. Més d'un miler de persones -1.500 segons els convocants- es van manifestar pel centre de Barcelona sota el lema " Madrid, no estàs sola ". Tot i que inicialment volien portar la seva protesta fins a les portes del Parlament, van anar canviant de plans sobre la marxa en assemblees nòmades fins a tornar al punt d'inici, la plaça de Catalunya, en una marxa que transcorria en paral·lel a la que va sortir des d'Atocha, a Madrid, per plantar-se altre cop davant la seu del ministeri d'Interior, on el dia anterior l'actuació policial es va saldar amb una vintena de ferits. Unes 5.000 persones van acabar la protesta a la Puerta del Sol, blindada per la policia des de fa tres dies.

Madrid va tornar, d'aquesta manera, a donar ales al moviment a Barcelona, on els manifestants, després de tallar la Rambla i de portar les consignes -tant les solidàries amb els companys madrilenys com les crítiques amb les retallades del govern de Mas - a la plaça de Sant Jaume en forma de minut de silenci, van arribar fins a la seu de la delegació del Govern a pla de Palau, inoperativa des de fa temps per les obres de rehabilitació de l'edifici -encara que això alguns manifestants no ho sabien-. Un cop allà, després de crits de "culpables" i tota mena de crítiques a la forma com el govern espanyol ha gestionat les protestes, van optar per girar cua i reprendre l'amenaça de restablir l'acampada al centre de Barcelona, tal com ja havien fet dimarts.

Objectiu: tornar a acampar

Aquest cop, en una plaça de Catalunya mig tancada per les tasques de rehabilitació del paviment. Alguns manifestants, carregats amb motxilles i tendes, ho tenien clar: volien ocupar la plaça. La marxa catalana, que va agafar per sorpresa les forces de seguretat, va començar com una concentració a la plaça de Catalunya. Els manifestants van portar cartells al·lusius a la contundència policial del dia anterior a la capital espanyola, com ara "Si Madrid plora, Barcelona plora" i "Jo també sóc madrileny", cosa que va donar un nou tomb a les consignes del 15-M a Catalunya, que aquests últims dies s'havien centrat en les retallades en el camp de la salut amb accions com el boicot a les urgències de l'Hospital de l'Esperança.

Precisament, la participació dels indignats en les protestes en hospitals i CAPs va obligar el Govern a reforçar la seguretat en considerar que estaven impedint el normal funcionament dels centres.

stats