PROTESTA A PALMA
Crònica 25/03/2012

Mallorca es prepara per acollir avui una històrica manifestació pel català

Ara
1 min

BARCELONA.Després de setmanes preparant la marxa i de rebre més de 150 adhesions del món cultural, sindical, intel·lectual i associatiu, Palma acollirà aquesta tarda la històrica manifestació "Sí a la nostra llengua", convocada per l'Obra Cultural Balear, el Consell de la Societat Civil de Mallorca i altres entitats per protestar de manera massiva contra la política en matèria lingüística empresa pel nou Govern Balear, presidit per José Ramón Bauzá (PP).

Divendres el portaveu de l'executiu, Rafel Bosch, s'aferrava a la seva majoria absoluta per assegurar que cap protesta farà canviar el seu rumb, en el qual hi ha mesures com la nova llei de la funció pública, que retira el català com a requisit per entrar a treballar a l'administració de les Illes Balears. Tot i això, els organitzadors confien que la manifestació d'avui obligui al Govern a moure fitxa i a retornar a uns postulats que fins ara havien gaudit de consens entre la pràctica totalitat de partits.

Una altra protesta que pressiona en el mateix sentit és la vaga de fam del jubilat mallorquí Jaume Bonet, que avui arriba al 25è dia. Durant aquest temps ha rebut nombrosos suports, i fins i tot ahir va tenir lloc a Palma una concentració espontània amb espelmes per donar-li caliu, tot i que els símptomes de feblesa són cada cop més evidents. Així mateix, un altre jubilat de l'associació, Bartomeu Armengual, iniciarà avui també una vaga de fam per rellevar Bonet quan calgui .

stats