NOVA PLATAFORMA LOGÍSTICA
Crònica 30/04/2011

Mango crearà 1.500 llocs de treball a Lliçà

El grup català ha iniciat la construcció de la plataforma logística de Lliçà d'Amunt, que distribuirà peces de roba per tot el món. Suposarà una inversió de 360 milions i la creació de 1.500 llocs de treball.

Ignasi Pujol
2 min
El president i copropietari de Mango, Isak Andic.

Lliçà d'amunt.La cadena catalana de moda Mango va posar ahir la primera pedra del que serà el seu principal centre de distribució mundial, a Lliçà d'Amunt, al Vallès Oriental. El grup familiar preveu crear 1.500 llocs de treball en el nou complex logístic de Can Montcau, que arribarà a tenir prop de 580.000 metres quadrats construïts. L'equipament suposarà una inversió global de 360 milions d'euros i es desenvoluparà per fases al llarg de deu anys.

La companyia abastirà des del nou centre tots els mercats mundials a excepció de la Xina, on Mango disposa de dues centrals logístiques. El president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Lliçà d'Amunt, Ignasi Simó, i el president i copropietari de Mango, Isak Andic, van presidir l'acte de col·locació de la primera pedra.

"Aquest any obrirem 700 punts de venda", va anunciar Andic. El grup suma actualment 2.018 botigues repartides en 105 països. "El nostre objectiu és duplicar la facturació i els beneficis durant els propers quatre anys", va afegir el president de la cadena, que l'any passat va obtenir uns ingressos de 1.585 milions.

L'empresa va adquirir 1,2 milions de metres quadrats de terreny a Lliçà. La urbanització i construcció de la primera fase del projecte, que inclourà el centre logístic, es prolongarà durant cinc anys.

El complex tindrà 70.000 metres quadrats destinats a usos terciaris, com hotels i cinemes. També acollirà un outlet multimarca de 10.000 metres quadrats. Mango té les seves oficines i centre de disseny a Palau-solità i Plegamans, i un centre logístic a Parets del Vallès.

Protagonisme empresarial

Mas va remarcar que "les empreses han d'agafar el relleu de les administracions públiques, que estan financerament esgotades" i han de liderar el "rellançament del país".

El president va dir: "Aquesta actitud és la que vull que qualli a tot el país, l'actitud de no tenir por". "En els temps que corren s'han de tenir nassos per fer això", va concloure el president català.

stats