Crònica 28/06/2011

Mariano Rajoy rebaixa el to de les crítiques al matrimoni homosexual

Joan Rusiñol
2 min

Madrid.El PSOE s'ha encarregat de recordar aquests dies a la societat espanyola que el PP manté al Tribunal Constitucional "un recurs vergonyós" en contra dels matrimonis homosexuals. Pels socialistes, la iniciativa que va presentar Mariano Rajoy té una clara "finalitat ideològica". Els populars passen de puntetes sobre aquesta polèmica i modulen el to dels atacs als enllaços gais, sobretot a mesura que s'acosten les eleccions espanyoles.

El líder del PP ha optat, aquesta legislatura, sobretot durant l'últim any, per centrar el seu discurs en l'economia i anar teixint una imatge centrista que no espanti els votants d'altres opcions polítiques que, molestos amb la gestió de Zapatero, puguin ara decantar-se pel seu partit. Per això, temps enrere, Rajoy assegurava que, si arribava a la Moncloa, retiraria el projecte encara que el TC l'hagués avalat.

Al programa de televisió Tinc una pregunta per a vostè va respondre a un espectador que, si el seu fill fos homosexual, li recomanaria que optés per "una unió de fet". I és que a les files del PP el que més cou és la paraula matrimoni , que consideren una potestat exclusiva de l'Església i, per tant, dels enllaços entre persones de diferent sexe. Arribat el cas que els populars governin, el problema pot limitar-se a una qüestió de noms. De moment, però, el líder del PP s'estima més passar per alt una qüestió espinosa, conscient de les diferències de criteri que hi ha també dins del seu mateix partit, que acull des de liberals fins a sectors de la dreta catòlica més tradicional. A principis d'any, va matisar el discurs: "Esperaria la decisió del Constitucional i després escoltaria la gent", va admetre. Ara, però, la paraula la té un TC submergit en una crisi permanent.

stats