BARCELONA
Crònica 22/02/2012

Martí i Colomé, tàndem del PSC a l'Ajuntament de BCN

A.b.
2 min
Jordi Martí, nou home fort del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

BARCELONA.La renúncia de Jordi Hereu com a cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona -fet que a l'abril es traduirà definitivament amb la seva substitució com a regidor per la fins ara candidata número 13 del partit, Pilar Díaz- va marcar ahir una nova estructura de comandament en el grup municipal. Com ja estava previst, aquesta nova estructura la liderarà el nou home fort dels socialistes a Barcelona, l'exdelegat de Cultura Jordi Martí, juntament amb una altra de les cares en ascens del PSC a l'Ajuntament, l'exdirector del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) Gabriel Colomé. Com a president i portaveu de grup, Martí i Colomé donaran un aire nou a un grup municipal que ha viscut un cert interinatge en aquests primers nou mesos de mandat entre la situació provisional d'Hereu, l'herència immediata de què disposava la fins ara portaveu Assumpta Escarp i la pràctica desaparició de figures de continuïtat, com Jordi William Carnes, o d'encaix no aconseguit, com Joan Trullén. Escarp, com a premi de consolació, s'encarregarà de la cartera d'Urbanisme.

El nou tàndem Martí-Colomé, que consolida el lligam amb el sector del nou PSC, més ben relacionat amb Hereu i amb Guillem Espriu de portaveu adjunt, té l'objectiu, segons Martí, de "posar cares noves en primer pla" i començar a reactivar el grup socialista de cara a les pròximes eleccions locals del 2015.

Missatge incisiu a les comissions

L'elecció de Colomé, a més, inclou un missatge de soldadura interna: l'exdirector del CEO va ser la persona elegida per anar a la llista d'Hereu pel sector encapçalat per Montserrat Tura, després que l'exconsellera perdés les eleccions primàries. En aquesta primera fase de mandat, Colomé ha estat el dirigent socialista que ha protagonitzat les picabaralles més intenses amb els dirigents de CiU en el marc de les comissions municipals. La nova estructura es farà visible en el pròxim ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres.

stats