IMMOBILIARI
Crònica 20/12/2011

Martinsa reclama 1.576 milions per la compra de Fadesa

Fernando Martín, propietari de la immobiliària Martinsa, reclama 1.576 milions a Manuel Jove per la venda de Fadesa el 2007. Assegura que Jove va sobrevalorar l'empresa, venuda per 4.045 milions.

Ignasi Pujol
2 min

BARCELONA.L'any 2007 l'empresari gallec Manuel Jove va vendre la immobiliària Fadesa a Martinsa, propietat de Fernando Martín -expresident del Reial Madrid-, per 4.045 milions d'euros, en la que va ser l'operació corporativa més important del sector immobiliari espanyol. Jove es va convertir en un dels empresaris més rics d'Espanya (ara és el primer accionista del BBVA, amb un 5,067% del banc).

Martín reclama ara a Jove a través d'una acció de responsabilitat 1.576 milions d'euros perquè considera que va sobrevalorar els actius de Fadesa en el moment de la venda. Martinsa va presentar l'acció de responsabilitat el març passat, després de superar el concurs de creditors més important de la història d'Espanya.

Manuel Jove, fundador i expresident de Fadesa, va declarar ahir durant la primera sessió del judici al jutjat mercantil de la Corunya que Fernando Martín els va citar el març del 2007, tres mesos després de tancar la compra de la immobiliària gallega, per demanar-li 200 milions d'euros. Segons Jove, Martín li va dir que "necessitava" aquests diners, just quan s'enfrontava al primer pagament per la compra de Fadesa, i que el va amenaçar de presentar una demanda si no l'ajudava.

Renúncia a reclamar

Jove va accedir a comprar actius per valor de 180 milions a Martín. L'acord, va detallar, es va tancar a l'Hotel Intercontinental de Madrid i Jove va exigir que constés que Martín renunciava a reclamacions posteriors i que l'operació s'havia signat després d'una anàlisi exhaustiva amb el degut assessorament tècnic i legal dels actius.

La defensa de Martinsa assegura que Jove i Antonio de la Morena, exconseller delegat de Fadesa, van aportar dades falses sobre el valor dels actius a CB Richard Ellis, la firma encarregada de la taxació, i que van ocultar que algunes d'aquests actius no eren de la seva propietat. Els demandats asseguren que Martín coneixia a la perfecció l'estat de la companyia adquirida.

El judici es tancarà el 22 i 23 de desembre, quan les dues companyies aportin les proves pericials.

stats