TRESOR PÚBLIC
Crònica 22/10/2011

Mas-Colell qualifica l'emissió de bons de "sòlida i segura"

Narcís Presas
2 min

Girona.El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va afirmar que estaven "satisfets" de com ha anat el primer cicle d'emissió de bons que va començar fa un any. Segons Mas-Colell, la tercera edició, que començarà dilluns, "es distingeix perquè és molt atractiva, pels tipus d'interès". "En temps incerts i turbulents, la Generalitat té una reputació sòlida i segura", va destacar el conseller abans de la seva intervenció en la primera jornada de la Trobada d'Economia de S'Agaró.

Sobre el volum de l'emissió Mas-Colell va afegir que la Generalitat té venciments abans d'acabar l'any i que es tracta d'una operació "normal" de tresoreria per a la qual ja es tenen els permisos pertinents, que van arribar ahir mateix. El conseller va treure importància a la rebaixa de qualificació de Moody's: "Les agències actuen condicionades pel context internacional".

Així, el Govern iniciarà dilluns una nova emissió de bons per a particulars per valor de 3.700 milions d'euros, ampliables a 4.000 milions. El període de subscripció conclourà el 14 de novembre, però es podria escurçar si totes les entitats col·loquen abans el volum de bons que tenen assignat.

Gairebé tota l'operació està garantida per les entitats financeres. La Caixa, CatalunyaCaixa i Banc Sabadell lideren l'emissió, en la qual torna a despenjar-se el Banco Santander. En canvi, el segon banc espanyol per volum d'actius, el BBVA, sí que hi és present. En total, els bons es podran demanar a través d'una vintena d'entitats.

Les comissions que rebran bancs i caixes es mouran en una mitjana del 2%, i el màxim serà 2,20%, segons un comunicat que va emetre ahir el departament d'Economia. La tercera emissió dels últims 12 mesos enllaçarà amb la primera que va fer el tripartit poc abans de les últimes eleccions autonòmiques. Els partícips d'aquesta emissió pionera podran reinvertir en la que es planteja ara. Els inversors podran escollir entre bons a un termini d'un any amb un tipus d'interès del 4,75%, o bé a dos anys al 5,25%. El mínim per invertir és de 1.000 euros i el màxim és de dos milions.

stats