Crònica 17/02/2011

Mas admet que caldria donar "missatges positius" de cara al futur

Oriol March
2 min

Barcelona.El missatge d'austeritat ha quallat. És un dels frames clau de l'actual executiu, tal com va confirmar el portaveu del Govern, Francesc Homs, quan va assegurar dimarts en roda de premsa que totes les retallades pressupostàries previstes tenen com a objectiu "preservar l'estat del benestar". Però fins i tot qui pregona l'austeritat admet que "només es parla d'això". En aquests termes es va expressar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, que va considerar que "Catalunya viu un moment de certa confusió" arran de moltes notícies de "signe decebedor".

Així doncs, Mas va apostar per combinar "austeritat obligada" amb "missatges positius" de cara al futur, especialment lligats amb la base industrial i la vocació exportadora catalana. El president ha aprofitat una visita a una empresa d'envasos de vidre (O-I) per reforçar el flanc business friendly -una expressió que va utilitzar de nou al llarg del matí- del seu govern i per insuflar confiança a l'economia catalana en un moment en què les retallades planen sobre tots els departaments de la Generalitat.

No durarà sempre

Fonts de Presidència van assegurar ahir que estan contents per l'èxit en l'arrelament del missatge d'austeritat, però també van apuntar: "Aquesta situació no durarà tota la vida, així que no cal que ningú es deprimeixi". En el departament liderat per Mas són conscients que la insistència en l'austeritat i les retallades no serà sempre impune com fins ara entre els ciutadans, perquè arribarà un dia en què aquests seran els afectats per les reformes.

Amb tot, Mas va aprofitar l'ocasió per agrair als directius d'O-I que mantinguin la inversió que han fet a la planta catalana de la companyia. El president sap millor que ningú que el discurs de l'austeritat ha d'anar seguit d'una reactivació econòmica perquè passi a la història com una estratègia encertada.

stats