Crònica 28/10/2011

Mas demana una reprovació del Congrés de Diputats

Ara
1 min

Barcelona.El president de la Generalitat, Artur Mas, va encapçalar les mostres d'indignació ciutadana amb un dels pares de la Constitució i va suggerir una reprovació del Congrés de Diputats. En declaracions al programa 8 al dia, Mas ho va qualificar "d'inadmissible bajanada". En la mateixa línia, el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, les va considerar "gravíssimes" i "impròpies d'un dirigent democràtic", però també va afegir que "és possible que Espanya anés millor amb Portugal i sense Catalunya, però el que aniria millor seria Catalunya sense el decret de Nova Planta". Duran va afirmar que el pare de la Constitució representa "l'ànima jacobina del PSOE" i va recordar la defensa que va fer de la sentència del TC sobre l'Estatut.

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va dir que entenia "perfectament la decisió que van prendre en el seu moment els portuguesos" i va defensar que a Catalunya li agradaria "ser tan lliure com Portugal".

El número 2 de la llista del PSC, Daniel Fernández, va titllar les declaracions de "broma de mal gust" i va lamentar que alimentin l'independentisme.

stats