REFORMES LEGALS
Crònica 18/02/2012

Mas exhibeix l'aval empresarial en l'ofensiva antiregulacions

El president Artur Mas ha satisfet els empresaris amb les cinc lleis òmnibus que s'han tramitat aquest any per simplificar els tràmits administratius. Ahir van acompanyar-lo per presentar-les.

Ferran Casas
2 min

BARCELONA.Artur Mas va arribar al Palau de la Generalitat prometent que el seu seria un govern business friendly ,que giraria full a l'intervencionisme del tripartit, que a ell i a alguns dels seus col·laboradors els agrada titllar de soviètic . Entre les promeses que va fer als sectors econòmics hi havia la de reduir de manera dràstica la burocràcia i els tràmits i requisits per dur a terme activitats empresarials.

Per això una de les primeres mesures que va prendre va ser iniciar una àmplia reforma legislativa, coneguda com les lleis òmnibus, el gruix de les quals s'ha pactat amb el PP. Han estat cinc lleis (inicialment n'havien de ser tres) que s'han tramitat durant aquest any al Parlament i que en modifiquen quasi 90 que en el seu dia havien aprovat els governs de Jordi Pujol i els tripartits, i que en deroguen 6 de manera completa i 16 de manera parcial. També tomben una bona colla de decrets.

El Govern va presentar ahir, en un acte a Palau, la seva campanya institucional, que consta d'una pàgina web explicativa que intenta quantificar els beneficis i els avantatges de les reformes. I, a més de tots els consellers, a Mas el van acompanyar els líders de les patronals Joaquim Gay de Montellà (Foment) i Josep González (Pimec), i del Consell de Cambres de Comerç, Miquel Valls. Lluny de la sobrietat habitual, l'acte va estar amenitzat per les preguntes i el to del locutor de RAC105 Vador Lladó.

Els empresaris van felicitar-se del suport rebut del Govern "en un temps rècord" i González va posar l'accent en "la flexibilització dels controls ambientals", perquè "rebaixa els costos i ara hi ha menys requisits". Gay de Montellà va agrair el "combat" contra la "feixuga estructura burocràtica" i Valls es va expressar en la mateixa línia.

Més competitivitat

Mas, satisfet, els va agrair el to però també va voler ser realista i va admetre que les cinc lleis (les dues últimes, la d'urbanisme i la de reforma de la Corporació de Mitjans Audiovisuals, es van aprovar aquesta mateixa setmana) trigaran a fer efecte en la recuperació econòmica: "En quinze dies no veurem resultats, però amb el pas del temps la nostra competitivitat millorarà". El president els va prometre que seguirà treballant en la mateixa línia, que té els sindicats en contra i que en alguns aspectes inquieta l'oposició. El president va recordar que quan va ser escollit els seus objectius eren "les tres a " i que fins ara ja ha acreditat complir-ne dues: l'aprimament i l'austeritat de l'administració. Ara el repte és completar l'agilitat. Tres principis que quadren amb la seva agenda liberal.

Mas va indicar que quan hi ha menys diners, com ara és el cas, cal fer més reformes. "Ara anem fluixos d'armilla i no hi ha excuses per deixar de fer canvis que no costen diners", va dir.

stats