L'ESTRATÈGIA DE CIU
Crònica 24/06/2011

Mas justifica el pacte amb el PP per no caure com Grècia

El president de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar ahir que si no aconsegueix aprovar els pressupostos convocarà eleccions anticipades. Tot i això, però, el pacte amb el PP està gairebé tancat.

Pol Santaló
2 min
Mas justifica el pacte amb el PP per no caure com Grècia

Barcelona.El president de la Generalitat, Artur Mas, va justificar ahir a Catalunya Ràdio tant el pacte pressupostari amb el PP com la votació de dimecres al Congrés que va salvar el cap de Zapatero amb el mateix argument: no caure en la situació de Grècia. El president va advertir que si no pogués aprovar els comptes no tindria més remei que convocar eleccions anticipades.

Mas es va mostrar disposat a aprovar els pressupostos "amb qui es posi una mica a to", en referència al PP. De fet, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va reconèixer dimarts que les converses amb els populars ja estan "molt avançades".

Mas, però, va voler deixar clar que no li tremolarà el pols si ha de convocar eleccions anticipades."No tinc cap ganes d'avançar les eleccions, però vinc aquí a fer una feina que és aixecar el país, no vinc a escalfar la cadira", va reivindicar.

A més a més, va remarcar que "l'alternativa de no fer les coses ben fetes es diu Grècia", un país que viu, segons ell, en un "caos total".

També va recordar que les seves prioritats són "l'atur, el fracàs escolar i el pacte fiscal", i va proposar una fórmula per aprimar les administracions sense afeblir-les. A més, també va fer al·lusió a l'actual moment econòmic d'Europa, que demana "més flexibilitat".

Mas també es va referir a l'abstenció del grup de CiU en la votació al Congrés de dimecres. Segons el president, l'abstenció dels diputats convergents "no serveix per aprovar la reforma, sinó per tramitar-la com a projecte de llei incorporant esmenes".

Duran justifica l'abstenció de CiU

Per la seva banda, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, en unes declaracions a Punto Radio, va justificar l'abstenció del seu partit argumentant que "deixar caure" Zapatero en la votació de dimecres hauria comportat no només un període de sis mesos sense govern, sinó també una possible davallada en la Borsa espanyola o un increment en el preu del deute sobirà (que de fet ahir es va tornar a disparar).

Mentrestant, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, va contestar les declaracions de dimecres passat del portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, que va afirmar que "mai havia aconseguit tant amb una abstenció". Gómez va declarar que Erkoreka "va fregar l'esperpent", però el cert és que l'acord ha provocat malestar a dins del PSOE.

Tant Artur Mas com Josep Antoni Duran i Lleida van justificar ahir l'estratègia de CiU al Parlament i al Congrés.

stats