Crònica 01/04/2012

Mas crida a l'esperit de "treva" i l'Ajuntament exigeix contundència

L.d.r.
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, va instar ahir a projectar "la millor cara de Catalunya".

BARCELONAEl president de la Generalitat, Artur Mas, va apel·lar ahir, dos dies després dels aldarulls de la vaga general, a l'esperit de "pau i treva" davant els moments actuals de "tensió i dificultats", i va fer una crida al cessament de la hostilitat i la violència. Durant la inauguració de l'Espai d'Interpretació d'Oliba del Museu Episcopal de Vic, Mas va demanar als catalans que projectin a l'exterior "la millor cara de Catalunya", després de la batalla campal que es va viure al centre de Barcelona dijous a la tarda. "Som capaços d'ensenyar el bo i millor de nosaltres i, al mateix temps, ens podem projectar de manera negativa", va dir en referència als actes vandàlics. Mas va admetre que el clima actual és de "tensió i dificultats" i va recordar que els moments econòmics i socials actuals requereixen de mesures excepcionals. "Quan hi ha moments excepcionals fan falta mesures excepcionals", va dir.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va reclamar ahir als jutges que "s'apliquin a posar el màxim de pena contra les persones que han creat un caos i uns actes de vandalisme que són realment molt greus" contra la ciutat. Forn creu que és "molt important" que els jutges resolguin "presó", i va voler recordar que la xifra de detinguts a Barcelona supera la cinquantena i que les destrosses estan valorades en 565.000 euros, sense comptar els danys a privats.

ICV critica l'operatiu dels Mossos

El diputat d'ICV Jaume Bosch va assegurar ahir que el dispositiu de seguretat dissenyat pel conseller d'Interior, Felip Puig, el dia 29 "es va veure superat i fracassat", i va demanar que comparegui al Parlament per explicar l'actuació policial. "Els operatius del conseller Puig són un desastre", va dir Bosch, que va voler deixar clar que ICV "condemna sense pal·liatius i amb contundència" les actuacions violentes de "grups organitzats" que volen perjudicar les mobilitzacions pacífiques i majoritàries.

stats