Crònica 25/02/2011

Mas rebrà avui els primers consells

Lara Bonilla
1 min

BARCELONA.La tasca del consell assessor del president Artur Mas en matèria de sanitat no serà fàcil. Avui es reuneix per primer cop i han de proposar mesures per millorar la gestió sanitària i garantir la qualitat del sistema en un moment en què s'ha de retallar de tot arreu. I per a Salut, el pressupost és de 850 milions d'euros menys. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ja porta setmanes celebrant reunions amb el sector per posar en marxa el programa de retallades que anunciarà a principis de març.

El consell està presidit pel president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, que també va assessorar l'anterior consellera de Salut, Marina Geli. Vilardell s'ha rodejat de metges, economistes i infermeres que hauran de respondre les inquietuds que pugui tenir el president Mas sobre aspectes concrets del sistema. "Per exemple, podem fer una anàlisi de la situació en què es troba l'atenció primària, que és l'eix del nostre sistema sanitari", explicava ahir Vilardell.

La d'avui serà la primera sessió de treball en la qual es constituirà formalment el consell i s'adoptarà la metodologia de treball a seguir. És una comissió no executiva i molt transversal. Entre els seus membres hi ha metges d'atenció primària, com Xavier Mundet o especialistes, com el cardiòleg Antoni Bayes de Luna. També hi trobem el farmacèutic Josep Prat, la infermera Amelia Guilera i economistes com Guillem López Casasnovas, que també forma part del consell assessor en Economia.

stats