Crònica 23/03/2011

Mas no suprimirà successions de cop sinó a terminis

Pere Martí
2 min

Barcelona.El Govern va voler enterrar ahir la polèmica sobre la supressió de l'impost de successions traient-li transcendència i traslladant les explicacions sobre el contingut a la roda de premsa que farà el president de la Generalitat quan s'aprovi el projecte de llei, que encara no té data.

Artur Mas va avançar-ne, però, alguns detalls ahir en una entrevista radiofònica a la cadena Ser, durant la qual va afirmar que "el que no podem fer és l'eliminació total i absoluta de cop i volta". En aquest sentit va recordar que "els compromisos són per a quatre anys, no per als quatre primers mesos", insinuant que la supressió de l'impost es farà a terminis al llarg de tota la legislatura. El president també va insistir que independentment de la data en què s'aprovi, la decisió tindrà caràcter retroactiu des de l'1 de gener del 2011 per complir amb els compromisos electorals de CiU, i que el resultat serà que els catalans que rebin una herència tindran un tracte fiscal "tan bo com a València o a Madrid, perquè Catalunya no quedi discriminada negativament per aquest impost respecte altres territoris de l'Estat espanyol".

El Govern va negar també que hi hagués cap diferència amb Unió sobre aquesta qüestió, perquè segons el seu portaveu, Francesc Homs, els democristians estan "inequívocament" a favor de la reforma, donen suport a l'executiu i a la proposta que elabori el departament d'Economia i Coneixement. Josep Antoni Duran i Lleida va confirmar aquest suport en un esmorzar informatiu a Madrid, però va matisar algunes coses, sense amagar crítiques directes a la gestió del tema. Entre altres qüestions, va reconèixer que el Govern "no ha estat hàbil en termes de comunicació" sobre l'impost de successions i que la polèmica pot haver "despistat l'electorat les últimes hores". I per als entesos va deixar anar una frase lapidària: "No s'ha atès la realitat en situar UDC com a subjecte d'aquesta polèmica", de manera que atribuïa el subjecte a CDC, concretament a l'entorn d'Artur Mas al Palau de la Generalitat. De tota manera, va reiterar el suport d'Unió "al que acordi el Govern".

stats