VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Crònica 30/09/2011

Mata l'exparella en una església i se suïcida

Ara
1 min
Treballadors d'emergències ahir després dels fets a l'església de Santa Maria del Pinar.

Barcelona.Un nou cas de violència de gènere va commoure ahir Madrid quan un home de 34 anys va entrar en una església de Madrid poc abans de començar la missa de vuit i va matar a trets la seva exparella, de 36 anys, que estava embarassada i sortia de comptes en pocs dies. També va ferir una altra dona, de 52 anys, que anava amb ella, malgrat que una tercera persona ho intentava impedir. Posteriorment, l'agressor se'n va anar cap a l'altar de l'església i, de genolls, es va suïcidar disparant-se un tret al cap. La dona ferida, que tindria un impacte de bala al tòrax, va ser traslladada a l'Hospital de la Paz, on va quedar ingressada a la unitat de vigilància intensiva.

Els serveis d'emergència, per la seva banda, van tenir un paper determinant en el dramàtic succés, ja que van salvar el nen de la dona embarassada practicant-li una cesària en el mateix lloc dels fets. Mentre la policia acordonava la zona, molt a prop de la parada de metro de Pinar de Chamartín, el jutge forense i equips de psicòlegs es van desplaçar a l'església i van atendre la resta de la gent, unes quaranta persones, que hi havia al temple.

Enguany a tot l'Estat espanyol ja han mort 47 dones per violència de gènere a mans de les seves parelles o exparelles. L'últim cas es va produir fa només tres dies, al municipi de la Puebla de Vicar (Almeria), segons les dades oficials del ministeri de Sanitat i Igualtat.

stats