Crònica 10/02/2011

Messi marca, assisteix i derrota Cristiano Ronaldo

De tots els jugadors del Barça que ahir tenien compromisos internacionals, tan sols Leo Messi va brillar amb la seva selecció. En general van ser uns amistosos bastant fluixos, jugats a mig gas.

Cristiano Ronaldo i Messi en un duel aeri. Malgrat la diferència d'alçada, l'argentí supera el portuguès.

BarcelonaMessi, que va transformar un penal en el temps de descompte, es va emportar el duel particular contra Cristiano Ronaldo, en la victòria de la selecció Argentina contra Portugal (2-1). El blaugrana va jugar molt lluny de l'àrea, però això no va ser un impediment per erigir-se com el millor del partit.

La primera gran acció de Messi va ser al quart d'hora de joc. El 10 va agafar la pilota al centre del camp, va marxar dels defenses i va acabar assistint perquè Di María anotés el primer gol del partit. Uns minuts després, CR7 aconseguia empatar, aprofitant una indecisió de la defensa argentina. Però va ser l'única acció de l'estrella madridista, que va abusar de la conducció de pilota i va acabar sent substituït als 60 minuts de joc.

Mentrestant, Messi continuava demanant la pilota, construint i repartint joc. I al temps de descompte es va encarregar de transformar un penal per donar la victòria a l'albiceleste. Els altres dos blaugranes, Milito i Mascherano, també van disputar tot el partit; si bé aquest últim també va ser protagonista per una baralla amb el portuguès Coentrão.

Victòria d'Espanya 'in extremis'

La selecció espanyola, amb 6 jugadors blaugranes a l'onze inicial, va fer un partit molt fluix contra Colòmbia, que va posar les coses molt difícils als homes de Vicente del Bosque. Silva, al minut 85, va anotar el gol de la victòria (1-0).

Busquets i Piqué van jugar tot el partit, si bé el central va donar un ensurt al segon temps quan va rebre un fort cop a l'esquena, del qual es va poder recuperar al cap d'uns minuts.

Xavi, Villa, Iniesta i Pedro, per aquest ordre, van ser substituïts al segon temps; en un partit en què els blaugranes van tenir una actuació discreta. Tan sols David Villa, a la primera meitat, va tenir una ocasió molt clara de gol, però va fallar en l'un contra un davant el porter colombià.

França derrota Brasil (1-0)

Els blaugranes Abidal i Alves van jugar els noranta minuts en la reedició de la final de la Copa del Món del 98, que es va decantar a favor dels francesos gràcies a una diana de Benzema.

No va ser un partit gaire brillant dels dos futbolistes, en un enfrontament que va quedar marcat als 40 minuts quan Brasil va quedar-se amb un home menys per l'expulsió d'Hernanes. Alves va aprofitar l'absència de Maicon per jugar al lateral dret, la seva posició habitual al Barça; mentre Abidal ho va fer al lateral esquerra.

Holanda supera Àustria (3-1)

Ibrahim Afellay també va jugar els 90 minuts en el partit en què la selecció holandesa va superar amb contundència l'austríaca (3-1). Tot i la victòria, el blaugrana no va brillar excessivament en un partit en què el protagonisme se'l van endur els golejadors Sneijder, Huntelaar i Kuit.