SEGURETAT VIAL
Crònica 19/12/2011

Mobilització per un radar municipal a Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra té una patata calenta amb un radar mòbil en vies on hi havia deficiències de senyalització: tornarà els diners a una part dels afectats però una plataforma vol amnistia total.

Dani Revenga
2 min
Avís de radar mòbil com el que ha generat la polèmica a les carreteres de Torredembarra.

TARRAGONA.La Plataforma d'Afectats pel Radar de Torredembarra ha convocat mobilitzacions per al 15 de gener per demanar a l'Ajuntament que retiri totes les multes imposades per un radar mòbil de titularitat municipal durant l'any 2011. El col·lectiu, que ja compta amb més de 1.400 persones adherides, pretén tallar les principals vies d'accés al municipi, que són també on es van originar les sancions: la T-210, la T-214 i l'antiga N-340. La mesura de pressió arriba després que l'Ajuntament de Torredembarra accedís a paralitzar la tramitació d'aquestes més de 3.000 multes, fixant un termini de tres mesos per estudiar possibles solucions i admetent irregularitats en la imposició de les sancions. Aquestes concessions, però, no van satisfer la plataforma. En una reunió dimecres, el consistori va fer un pas més i es va comprometre a retirar abans que s'acabi el gener totes les sancions imposades entre el 17 de juliol i el 16 d'octubre d'aquest any 2011, una mesura que suposaria fins i tot el retorn dels diners de les sancions ja pagades i també que el consistori demanés a Trànsit la reposició dels punts retirats per aquestes multes.

Tanmateix, la plataforma ha optat per tirar endavant les mobilitzacions perquè volen que l'amnistia inclogui els afectats d'aquest any 2011, i no només els que estan dins del període crític en què el nombre de sancions es va disparar. Toni Cruz, un dels portaveus, afirma: "Ens agradaria incloure l'any 2010, però el mínim és tot el 2011". Tot i això, estan d'acord que la condonació tingui límits: "Només demanem que es retirin sancions per sota dels 100 km/h. Les que estan per sobre no estan incloses a la nostra reivindicació; no defensem els kamikazes".

La plataforma esgrimeix com a argument al seu favor un estudi del RACC que ha confirmat que les vies on es van posar les multes presentaven deficiències en la senyalització. Segons Cruz, "l'Ajuntament ja ha començat a modificar la senyalització i les velocitats límit en aquestes carreteres, i amb això reconeix que l'estat no era òptim".

stats