Crònica 26/11/2011

Mònica Terribas: "Aquest model no és el meu"

La directora de TV3, Mònica Terribas, va avisar que la retallada prevista amenaça el lideratge de TV3. I va posar la pèrdua dels partits de Lliga de futbol com a exemple de conseqüència immediata.

à.g.m. / N.a.
2 min
Mònica Terribas creu que prescindir de 40 milions d'aportació pública sumat a la davallada publicitària afectarà inevitablement el model dels mitjans públics.

BARCELONA."Aquest model de servei públic no és el meu", va dir Mònica Terribas durant la seva intervenció al Parlament. Segons la directora de TVC, "el lideratge de TV3 és molt fràgil per la situació de la competència". Terribas ha instat el Govern a no tractar els mitjans públics "com si fossin un departament més de l'administració", atesa la seva importància com a eina de construcció nacional. Terribas ha recordat que, a part de ser la televisió més vista, TV3 dóna cobertura a moltes activitats que no troben finestres en altres ofertes. A més, ha assenyalat la importància de TVC en la dinamització de la indústria audiovisual.

També ha comentat la previsible retallada dels salaris de la plantilla: "Els professionals de la casa han entomat tots els reptes i no deixaran de fer-ho" per garantir la qualitat. Però va advertir que, des d'avui, "és una mica més complicat". En declaracions als periodistes, Francesc Homs va dir que la base salarial dels empleats "és probable que no es toqui" i que seran els complements els que es veuran afectats.

El futbol, en joc

"Amb aquests pressupostos no hi haurà futbol en obert", va pronosticar Terribas. Tot i que la CCMA té garantits els drets de la Lliga fins al maig del 2012, a partir d'aquesta data la televisió pública haurà de prescindir dels partits per una pura qüestió pressupostària, segons Terribas: "Això afectarà la capacitat comercial d'aquesta casa". Terribas va situar el futbol com un "dels grans pilars de la Corpo", amb els dramàtics i els programes. "Està al nostre ADN, tenim la sort de tenir el Barça", va reblar.

Malgrat que Homs va garantir que la programació no es ressentirà dels 40 milions menys que rebrà la Corporació el 2012, Terribas va considerar "evident" que els espectadors en notaran les conseqüències. Un diagnòstic en el qual coincideix el president de la CCMA, Enric Marín: "Una caiguda tan abrupta d'ingressos qüestiona el model i afecta el que s'emet de manera inevitable. Que el model actual de servei públic està qüestionat amb aquesta retallada no és una sospita, és una evidència".

Tot i així, Marín va matisar Terribas, que dóna per feta la pèrdua dels partits del Barça. En la seva opinió, és massa aviat per saber l'abast de la retallada. "Tot està encara per redefinir", va explicar. També el director general de la Corporació, Ramon Mateu, va puntualitzar que la decisió "no està presa". Amb tot, els dos màxims responsables dels mitjans públics catalans van concedir que perillen les retransmissions no només del futbol, sinó de "tots els esports els drets dels quals resulten molt cars".

Dilluns hi ha prevista una reunió de la directora de TV3 amb els treballadors de Catalunya Ràdio. La trobada serà a dos quarts de sis de la tarda.

stats