Crònica 15/04/2012

Mònica Terribas deixa com a llegat una TV3 líder de nou

La directora de TV3 des del maig del 2008 esgota els últims dies del seu mandat. Terribas s'acomiada havent retornat el lideratge d'audiència a TV3 en un context de menys recursos.

à.g.m.
2 min
Mònica Terribas en una entrevista de l'ARA  al mes de setembre.

BARCELONAMònica Terribas ha seguit per la premsa el debat sobre qui estarà al capdavant de TV3 els pròxims anys. La periodista, que no ha volgut fer declaracions, plegarà com a directora amb un actiu al seu compte de resultats: el retorn de TV3 al lideratge d'audiència, després de set anys en què Telecinco ocupava aquesta posició. Ho ha fet, a més, en un context de crisi publicitària que ha fet minvar els ingressos i també enmig d'una important retallada en l'aportació pública de la Generalitat.

L'altre tret que ha caracteritzat l'etapa Terribas és la seva connexió permanent amb la redacció, la qual cosa ha permès anar ajustant els pressupostos -i els salaris- de TV3 sense que s'hagi desfermat un conflicte laboral.

Terribas va accedir a la direcció de TV3 el maig del 2008, després de mesos d'incertesa sobre els noms que havien de comandar la Corporació i els seus mitjans, recentment reformats amb la promulgació de la llei de la Corporació. Aquest text va ser aprovat el 2007 després de prop d'una dècada de debats i negociacions. Era la primera vegada que els membres del consell d'administració no els nomenava el Govern sinó el Parlament, amb un sistema de majories qualificades.

Una 'descoberta' de Puyal

Mònica Terribas (Barcelona, 1968) és llicenciada en periodisme per la UAB i doctora en filosofia per la Universitat de Stirling (Escòcia), on va estudiar cinc anys. Descoberta per Joaquim Maria Puyal, va participar en La vida en un xip i altres programes de TV3 com Tres pics i repicó , Un tomb per la vida , Persones humanes i Som i serem , entre d'altres. Però la cimentació del seu prestigi li va venir, sobretot, com a conductora del magazín nocturn La nit al dia , al capdavant del qual hi va estar sis anys amb notables nivells d'audiència.

Terribas, Premi Nacional de periodisme (2003) i Premi Nacional de televisió (2007), és professora titular a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

stats