CRISI EUROPEA
Crònica 21/01/2012

Monti liberalitza sectors per reanimar l'economia

B.a.
1 min
Monti també vol agilitzar els processos administratius.

BARCELONAEl govern italià presidit per Mario Monti va aprovar ahir un pla que preveu la liberalització de sectors com l'energia o el transport amb l'objectiu de reactivar l'economia del país.

El ministre d'Indústria italià, Corrado Passera, va mencionar el segment del gas, que considera l'element "més rellevant" de la política energètica del país, però també es va referir al transport públic local i a la distribució de carburants.

La farmàcia i les infrastructures són dos sectors més en què el govern italià té la intenció d'atreure capital privat per fer més transparents els procediments. Aquest paquet de mesures arriba després del pla d'austeritat del desembre passat, traçat per estalviar més de 30.000 milions d'euros.

Així mateix, Monti va assegurar que la setmana que ve s'afrontarà el que, segons ell, és el tercer gran obstacle per al creixement econòmic italià: les dificultats de les gestions i els procediments administratius al país.

També amb la Unió Europea (UE) al cap, el primer ministre hongarès, el conservador nacionalista Viktor Orbán, va renunciar ahir a fusionar el banc central MNB amb una nova entitat supervisora.

Marxa enrere

Orbán va assegurar que mantindria la independència de l'entitat. Aquest va ser el requisit principal imposat per la UE per començar les negociacions sobre un préstec que podria estar entre els 15.000 i els 20.000 milions d'euros.

stats