Crònica 18/05/2011

Montilla, Castells i Tura se sumen a la campanya d'Hereu

Pere Martí
2 min
Castells i Hereu a l'acte del PSC a Gràcia.

Barcelona.Ara que les enquestes confirmen una certa remuntada de Jordi Hereu, comencen a aparèixer pels seus actes dirigents destacats del PSC, per si salta la sorpresa. Ahir, per partida doble. En un esmorzar-col·loqui que es va celebrar hi va aparèixer per sorpresa l'expresident i primer secretari del PSC, José Montilla. Era tanta la sorpresa, que la fotògrafa contractada pel PSC per seguir Hereu ni tan sols hi era. L'equip de campanya no en tenia constància. A l'esmorzar també hi van assistir dirigents com l'exministre de Treball Celestino Corbacho i el viceprimer secretari Miquel Iceta, però tots dos ja havien anat a altres actes d'Hereu. La segona sorpresa, aquesta anunciada, va ser la presència de l'exconseller Antoni Castells en un sopar al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. Castells va indicar que és "normal" que participi en els actes d'Hereu: "És el meu candidat", va dir.

Els propers dies s'espera l'aterratge de l'exconsellera Montserrat Tura, rival d'Hereu a les primàries.

Davant de Montilla, Hereu va proclamar: "Ara puc dir que puc i vull guanyar, cosa que fa tres mesos o tres anys no m'atrevia a dir". Unes paraules que van sonar a retret a l'expresident, que el va intentar convèncer que no es presentés a l'alcaldia de Barcelona. Contestant preguntes dels periodistes, Hereu va agrair la presència del primer secretari del PSC i hi va treure ferro emmarcant-la en la "normalitat". Per l'alcaldable del PSC, es demostra "el procés d'unitat evident i de manera creixent" que estan vivint els socialistes en aquestes eleccions, cosa que servirà per "atreure electors".

Responent a les crítiques de CiU, que sosté que el PSC l'ha deixat sol, va remarcar que "la presència constant de líders nacionals demostra la dimensió més petita del candidat", en referència a Xavier Trias, i va advertir que el suport constant que rep demostra que "alguna cosa comença a no anar tan bé".

stats