TRIBUNALS
Crònica 29/11/2011

Montull ironitza sobre el cas Palau: "Jo no he matat Kennedy"

Els exdirectius del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull tornen a declarar, aquest cop acusats d'un frau fiscal de 685.000 euros. Tots dos se'n desentenen i ho atribueixen a un error d'Hisenda.

Laura Díaz-roig
2 min
Jordi Montull arribava ahir a la Ciutat de la Justícia per declarar, acompanyat del seu advocat, Jordi Pina.

BARCELONA.Per enèsima vegada van fugir d'estudi. Els dos exdirectius del Palau de la Música, Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, van tornar a declarar ahir davant del jutge, aquest cop acusats d'un frau fiscal de 685.000 euros, del qual es van desentendre. "Jo no he matat Kennedy", va dir Montull a la sortida dels jutjats, ironitzant.

La fiscalia va presentar al setembre una nova querella contra Millet, Montull i la seva filla per haver defraudat presumptament gairebé 685.000 euros en la liquidació de l'IVA de l'any 2007. Segons manté el ministeri públic, la Fundació va sol·licitar i obtenir 550.000 euros en devolucions "improcedents" de l'Agència Tributària corresponents a l'IVA del 2007 a través "d'operacions fraudulentes de certa complexitat". A més, els acusats van realitzar obres a casa seva i van emetre factures a nom de la Fundació del Palau, que va deduir l'IVA com si fossin serveis adquirits per la Fundació, xifrats en 128.155 euros.

Els dos acusats van tornar a seure ahir davant del jutge instructor i van assegurar que no estaven al corrent de la tramitació de les deduccions de l'IVA, ja que aquests aspectes els portava el despatx d'advocats Bufet Bergós, a través de l'assessor fiscal Edmundo Quintana, també imputat en aquest cas.

Sobre el suposat frau a través de les obres realitzades als seus domicilis, l'expresident del Palau i la seva mà dreta van assegurar que, poc temps després que es destapés l'escàndol del desfalc de la institució musical, ja van tornar els diners desviats a través d'aquestes obres.

Un error d'Hisenda

Per la seva banda, Edmundo Quintana, que també va declarar com a imputat, va atribuir el frau a un error d'Hisenda per haver tornat el doble del que els corresponia, una afirmació que Montull també va compartir. Tot i que Quintana era l'encarregat de tramitar les deduccions de l'IVA, va assegurar ahir que ho feia a través de la documentació que li feia arribar Gemma Montull, l'exdirectora financera i filla del principal acusat, que declararà el dia 12.

stats