SUCCESSOS
Crònica 10/04/2012

Mor el jove aficionat de l'Athletic ferit dijous a Bilbao

Ara
1 min
Un moment de l'homenatge que van fer els amics del jove mort ahir a Bilbao.

BILBAO.L'Osakidetza (el servei basc de salut) va confirmar ahir la mort d'Íñigo Cabacas, el jove aficionat de l'Athletic de 28 anys que va resultar ferit durant els incidents després del partit amb el Schalke 04 dijous passat.

Interior investiga ara si, com manté la seva família, va morir per l'impacte d'una pilota de goma en una càrrega policial o si va ser en una baralla, com diu l'Ertzaintza. Cabacas va ingressar a l'Hospital de Basurto, a Bilbao, després dels incidents que es van registrar un cop es va acabar el partit de l'Europa League, amb una fractura cranial i importants lesions cerebrals, tal com van informar fonts hospitalàries. Després de passar tres dies en estat molt greu i en coma, connectat a ventilació mecànica, ahir va morir.

Els amics del jove li van fer un acte d'homenatge ahir a les set la tarda al lloc on va caure ferit. Desenes de persones es van congregar en aquest petit carreró del centre de Bilbao, proper a San Mamés, on els aficionats acostumen a reunir-se per seguir els partits i celebrar les victòries de l'Athletic. Els amics de Cabacas, majoritàriament joves, estaven visiblement emocionats i van dipositar flors i banderes del seu equip al lloc on el seu amic va resultar ferit. A més, hi van dipositar una pancarta que deia: "No hi ha dret".

D'altra banda, des d'Amaiur van exigir ahir la dimissió del conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, a qui consideren "responsable polític de la mort d'Iñigo Cabacas". A més, van mostrar la seva solidaritat amb els familiars del jove i van emmarcar la seva mort en "la crua violència policial" que Euskadi "està patint en les últimes dècades".

stats