OBITUARI
Crònica 05/08/2011

Mor el fundador del grup pastisser Farga

E.f.
1 min
Una imatge d'arxiu de l'empresari Jesús Farga.

Barcelona.L'empresari Jesús Farga, propietari del grup pastisser que porta el seu cognom, va morir ahir després d'una malaltia. L'empresa, que actualment presidia, es dedica a la fabricació de pastissos, càterings i gelats, que es venen amb la marca Farggi.

El negoci dels gelats, immers en un procés d'internacionalització, és el que més alegries va dur últimament a Farga. Després de fer el salt al golf Pèrsic l'any passat (amb l'obertura de botigues Farggi), l'empresa segueix en expansió a Europa, on ha començat per Itàlia. El grup català té una xarxa de 102 establiments escampats per tota la península Ibèrica.

Fa dos anys Farga va protagonitzar una exitosa operació en què va comprar a la multinacional Unilever la seva fàbrica: va salvar 86 llocs de treball i la va situar com la seva base d'operacions a Barcelona.

Més enllà de la tasca al capdavant del grup familiar, que ell mateix va fundar el 1957, Farga va ser un entusiasta del futbol i, especialment, del català. Actualment, era vicepresident de l'àrea institucional de la Federació Catalana de Futbol i també va formar part de l'equip de Joan Gaspart durant la presidència del FC Barcelona. Farga va ser vicepresident tercer de l'entitat el 2003 i responsable del futbol base.

El funeral de l'empresari se celebrarà demà a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.

stats