SUCCESSOS
Crònica 10/12/2011

Mor un mosso en una persecució a Montblanc

Un agent dels Mossos d'Esquadra va morir i un altre va resultar ferit ahir en una persecució a Montblanc. El fugitiu havia entrat en una fàbrica, i l'agent va caure quan va cedir un fals sostre del recinte.

Laura Díaz-roig
2 min
Dos agents dels Mossos d'Esquadra vigilen l'entrada de l'empresa Frape Behr, a Montblanc.

BARCELONA.Una persecució per un suposat robatori d'un cotxe a Tarragona va acabar ahir amb la mort d'un agent dels Mossos d'Esquadra. Els fets van passar a quarts d'onze del matí, quan la víctima i un altre company, destinats a la comissaria de Montblanc, a Tarragona, perseguien un lladre que havia fugit d'un control policial a les Borges Blanques (Lleida).

Els agents de la regió policial de Ponent van informar els del Camp de Tarragona que un conductor que suposadament circulava en un cotxe robat havia aconseguit eludir un control policial i es dirigia cap a la seva demarcació. Els Mossos van muntar, a partir d'aquesta comunicació, un dispositiu per intentar localitzar l'individu. Poc després van poder constatar que, en arribar a Montblanc, el lladre havia abandonat el vehicle en un pont i havia fugit a peu camp a través. Els agents van veure com entrava a la fàbrica Frape-Behr, de components electrònics, situada en un polígon industrial vora la N-240, que aquest divendres estava buida perquè tots els treballadors tenien festa.

Mentre els dos agents el buscaven al recinte, el lladre va pujar a la teulada, seguit dels dos mossos. En aquell moment, un fals sostre de l'edifici va cedir i els dos agents van caure. Un d'ells, de 50 anys, va morir i l'altre va quedar ferit. El suposat lladre, que va resultar il·lès, va ser detingut poc després per una altra dotació dels Mossos.

Tres dies de dol

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va decretar ahir tres dies de dol oficial. "Volem que l'Ajuntament de Montblanc transmeti el seu suport a la nostra policia, que són els Mossos d'Esquadra, i volem estar al costat de la seva família i dels seus companys de feina", va destacar l'alcalde, que va explicar que l'agent no era conegut a la localitat ja que, tot i que treballava a la comissaria de Montblanc, vivia a Tarragona. Andreu també va detallar que, com que els fets van tenir lloc en el polígon industrial de la localitat, la població no es va assabentar de res. Durant aquests tres dies de dol, la senyera del consistori onejarà a mig pal. El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Carme Mansilla, es van desplaçar poc després dels fets a la fàbrica on va produir-se la persecució per recollir més informació de l'accident mortal.

stats