SUCCESSOS
Crònica 15/04/2012

Moren mare i filla en caure'ls el sostre de casa

Una dona i el seu nadó van morir ahir en ensorrar-se el sostre de l'habitació mentre dormien. El pare va resultar ferit, i els altres sis fills, il·lesos. La família ocupava il·legalment una casa en ruïnes.

Dani Revenga
2 min
L'informe tècnic recomana l'enderrocament total de l'edifici on ahir van morir dues persones.

TARRAGONAUna família de nou membres, matrimoni i set fills, ocupaven una casa abandonada de Tarragona que ahir es va esfondrar mentre dormien. La mare i un nadó van morir, mentre que el pare va resultar ferit greu.

Els fets van passar la nit de divendres a dissabte. El sostre d'una de les habitacions, a la primera de les dues plantes de l'edifici, es va ensorrar i va caure sobre la dona, el seu marit i la seva filla de dos anys, que hi estaven dormint. A Antonia N.S., de 33 anys, la van trobar morta els Bombers de la Generalitat entre les runes, mentre que la seva filla va ser traslladada en estat molt greu, primer a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i, després, a l'Hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, on va morir hores després. El pare ja ha estat donat d'alta, mentre que els altres 6 fills, que van resultar il·lesos perquè dormien a altres habitacions de l'immoble, han estat acollits per familiars després d'haver estat sotmesos a una revisió rutinària al mateix centre hospitalari tarragoní. En les tasques de rescat hi van prendre part 5 dotacions dels bombers.

El consistori paga l'enterrament

Segons expliquen diversos veïns, la família havia ocupat il·legalment la casa des de feia dos anys i esperava que l'Ajuntament els en concedís una de protecció oficial. La família és de nacionalitat espanyola i va arribar a Tarragona procedent de Sevilla fa quatre anys. El consistori tarragoní assumirà les despeses de l'enterrament de les dues víctimes perquè la família té una situació econòmica molt precària.

La casa estava en estat ruïnós

Mentre els Mossos d'Esquadra investiguen les causes del sinistre, tècnics de l'Ajuntament de Tarragona ja van inspeccionar l'habitatge on va passar la tragèdia i van diagnosticar que estava ruïnes. El principal problema que presenta l'immoble és que el forjat ceràmic de l'estructura té un estat molt defectuós per culpa de les filtracions. L'informe elaborat pels tècnics municipals recomana l'enderrocament total de l'edifici o una reforma estructural a fons, amb el reforçament de tots els trespols interiors, per deixar-la en condicions de tornar a ser habitada. De moment, l'Ajuntament hi ha posat barreres als accessos per impedir que ningú més l'ocupi i posi en perill la seva integritat. Per reforçar aquest objectiu, en les pròximes hores se'n taparan portes i finestres.

stats