TRIBUNALS
Crònica 14/12/2011

Els Mossos blinden l'Audiència pel cas del setge al Parlament

Els Mossos mantenen blindada l'Audiència de Barcelona per evitar que els indignats boicotegin avui les declaracions de la desena de diputats agredits en el setge al Parlament del 15 de juny.

Laura Díaz-roig / Auri Garcia
2 min
Centenars de persones ja es van manifestar ahir fins a l'Audiència de Barcelona, custodiada pels Mossos d'Esquadra.

BARCELONA.El magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco prendrà avui declaració a nou dels diputats que van ser assetjats el 15 de juny quan un grup d'indignats intentaven que no entressin al Parlament. Els Mossos, però, mantenen blindada l'Audiència de Barcelona -on es realitzaran les declaracions- des d'ahir, després que el col·lectiu dels indignats hagi convocat per aquest matí una mobilització davant del Palau de Justícia sota el lema "Aturem l'Audiència" amb l'objectiu de boicotejar l'activitat judicial.

Ahir al vespre centenars de persones ja es van manifestar pel centre de Barcelona i fins a l'Audiència, custodiada pels antiavalots dels Mossos. Els indignats van cridar consignes contra els mitjans de comunicació i pretenien que no gravessin imatges ni fessin fotografies dels manifestants.

El magistrat Velasco manté imputades pels fets del Parlament una vintena de persones i va decidir traslladar-se a Barcelona, acompanyat de la fiscal Teresa Sandoval, després que els diputats al·leguessin "problemes d'agenda" per anar a l'Audiència Nacional els dies que se'ls havia citat. El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha acollit al seu dret a declarar per escrit. Els nou diputats que declararan són Gerard Maria Figueres, Josep Maria Llop -invident al qual els indignats van intentar prendre el gos pigall-, Jordi Turull, Ana Isabel Marcos i Santi Vila, tots de CiU, així com Ernest Maragall i Montserrat Tura, del PSC, Salvador Milà, d'ICV, i Alfons López Tena, de Solidaritat.

ICV no vol col·laborar

Els diputats d'ICV Salvador Milà i Joan Boada -que no declara avui perquè ha dit al jutge que coincideix amb una compareixença parlamentària- van enviar un escrit a l'Audiència Nacional en el qual asseguren que no tenen "res a dir" respecte a aquells fets. Segons va explicar ahir la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, els diputats es qüestionen fins a quin punt estan obligats a declarar si no van presentar "reclamació o queixa" per aquells fets.

stats