Moviments socials
Crònica 15/11/2011

Els 'indignats' tornen a tensar la campanya electoral amb més acampades

2 min
Moviments socials

A la plaça Catalunya fins al 20-N

Hi van plantar la primera tenda divendres 11 a les 11 i 11 de la nit, aprofitant el simbolisme de la data per recuperar el simbolisme de l'espai: la plaça Catalunya. Els indignats reclamen el seu lloc en la campanya electoral, no volen que totes les consignes que han defensat els últims sis mesos quedin fora dels programes i animen l'abstenció, el vot en blanc o el vot per als partits minoritaris que defensen algunes de les seves idees. Tot i que fins ara el seu ressorgiment no ha comptat amb el seguiment assolit en ocasions anteriors -la nova acampada més que funcionar de nova convocatòria va tenir un caràcter més simbòlic, amb una vintena de participants-, la idea del moviment és que l'espai es torni a omplir a mesura que s'acosti la data del 20-N, sobretot a partir de divendres i durant la jornada de reflexió. De moment, han instal·lat a la plaça el que anomenen "l'urna indignada" per recollir propostes.

Desallotjats de Terrassa

Els moments més tensos de la nova crida a conquerir les places es va viure la nit de diumenge a Terrassa, quan agents de la policia local van desallotjar una seixantena de persones que es disposaven a passar la nit a les tendes de campanya que havien plantat davant de l'Ajuntament. Els indignats van criticar la "contundència policial" i asseguren que denunciaran els fets. Des de l'Ajuntament, però, qualifiquen l'actuació d'"impecable" i expliquen que si es va procedir a aixecar l'acampada va ser per "garantir l'ús ciutadà, comercial i cultural " de l'espai. Les acampades també han tornat a punts com Tarragona, on una desena d'indignats s'han instal·lat a la plaça de la Font, al centre de la ciutat. Al barri de Sant Antoni de Barcelona, en canvi, l'acampada està prevista a partir del dimecres a l'avinguda Mistral.

Setmana d'altaveu per a l'habitatge

De cara a fer pressió abans de les eleccions, però, el moviment ha previst més accions -concretades en l'assemblea de dissabte- més enllà d'intentar recuperar les grans acampades com la de la plaça Catalunya. Divendres hi haurà una manifestació pel dret a l'habitatge digne i durant tota la setmana s'engega el que anomenen "campanya d'alliberaments generals" per ocupar"espais en desús perquè passin a ser autogestionats pel poble". El referent és clar: l'edifici ocupat el 15 d'octubre a Nou Barris.

stats