Crònica 11/04/2011

Mubàrak reapareix però nega la corrupció del seu règim

Redacció
2 min
Una de les últimes aparicions de Mubàrak al gener, poc abans d'abandonar el càrrec.

Per si l'ambient a Egipte no estigués prou enrarit aquests últims dies, l'antic rais, Hosni Mubàrak, va reaparèixer ahir amb un provocador missatge en què va negar que el seu règim fos corrupte. L'expresident va triar amb cura el dia de trencar el silenci que mantenia des de feia dos mesos, quan va deixar el poder per la porta del darrere.

Ho va fer dos dies després que divendres la plaça Tahrir del Caire, el focus de la revolta contra ell, es tornés a omplir de manifestants "per acabar de fer net de l'antic règim", com deia la convocatòria. I el mateix dia, ahir diumenge, que la fiscalia va demanar que Mubàrak sigui interrogat per la seva suposada implicació en els atacs contra els que protestaven contra ell durant la revolta i també per presumptes delictes de malversació de fons públics.

Els retrets de l'expresident

"He dedicat tota la meva vida a servir la nació amb honestedat i integritat", va dir Mubàrak en un missatge enregistrat telefònicament i difós per la cadena de televisió Al-Arabiya. I va continuar: "No em puc quedar callat davant les contínues campanyes de difamació i les falses acusacions que volen arruïnar la meva reputació i integritat, i la de la meva família".

L'expresident egipci es va mostrar satisfet que s'hagi obert una investigació sobre els seus béns i comptes. En aquest sentit, Mubàrak va instar la fiscalia a demanar al ministeri d'Afers Exteriors egipci una autorització per sol·licitar a l'estranger informació sobre els seus interessos econòmics fora del país.

"El poble egipci ha de saber que el seu expresident només té comptes en un banc egipci", va dir Mubàrak, que també va negar que tingui "grans propietats i interessos comercials a l'estranger", va concloure el rais abans d'advertir que actuaria judicialment contra el que "taqui la meva reputació o la de la meva família".

El primer de la família Mubàrak que s'espera que declari a la fiscalia aviat és el seu fill petit, Gamal, al qual també s'investiga, com al seu germà Alaa, per la repressió de la revolta i per corrupció.

stats