ALIMENTACIÓ
Crònica 24/04/2012

Nestlé comprarà la divisió de nutrició infantil de Pfizer per 9.000 milions

B. Arias
1 min
Peter Brabeck-Letmathe, president del consell d'administració de Nestlé.

BARCELONA.El grup Nestlé comprarà la divisió de nutrició infantil de la farmacèutica nord-americana Pfizer per uns 9.150 milions d'euros, segons va anunciar ahir la multinacional suïssa en un comunicat.

L'operació respon a la voluntat de la companyia de reforçar el seu posicionament en l'alimentació per a nadons i encara està pendent de rebre el vistiplau de les autoritats de la competència. Nestlé disposa de prou liquiditat per afrontar l'adquisició després de la venda d'Alcon a Novartis el 2010 per 39.200 milions d'euros. La firma de Vevey preveu que Pfizer Nutrition facturarà uns 1.800 milions d'euros aquest any. El 85% de les seves vendes corresponen a mercats emergents amb un fort creixement demogràfic, un fet estratègic que vol aprofitar el gegant suís per incrementar la seva presència global en aquest segment. El conseller delegat de Nestlé, Paul Buckle, va destacar ahir que la nutrició infantil ha estat sempre el cor del seu negoci des de la fundació el 1866.

Nestlé va registrar el 2011 un benefici net de 7,8 milions, un 73,1% menys respecte a l'any anterior. L'exclusió de l'operació de venda d'Alstom hauria donat un increment del benefici d'un 8,1%. Les vendes es van situar en els 69,3 milions.

stats