APOSTA PER LA FÀBRICA DE BARCELONA
Crònica 25/02/2011

Nissan espera la feina promesa

Els treballadors de Nissan confien que aviat es confirmarà l'augment de producció de totterrenys. La plantilla va donar suport amb vots als sindicats que van defensar els sacrificis a Barcelona a canvi de la pickup .

Elena Freixa
2 min
El sindicat Usoc s'endú la victòria a les eleccions del comitè de la Zona Franca, mentre que CCOO és qui en surt més malparat.

Barcelona.La fàbrica de Nissan a Barcelona espera més bones notícies properament. Després que la multinacional anunciés la contractació de 300 treballadors temporals per cobrir un increment de la demanda en la furgoneta X-83, els treballadors esperen ara un segon premi als sacrificis que van acceptar fa un mes en referèndum a canvi de guanyar un nou vehicle i la confiança del Japó.

Els sindicats confien que aviat la multinacional els confirmarà que portarà a la planta catalana més volum de producció dels vehicles totterreny. Segons fonts del comitè d'empresa, estan convençuts que Nissan traslladarà a Barcelona producció extra del model Navara, que ara també es fabrica a plantes com la de Tailàndia.

El portaveu de Sigen-Usoc al comitè d'empresa, Pedro Ayllón, va assegurar que aquestes bones notícies, juntament amb l'assignació de la camioneta pickup de cara al 2014, són el fruit de la moderació salarial (els sous estan pràcticament congelats) i altres sacrificis que la plantilla va acceptar en el referèndum del passat 12 de gener.

Canvis després de la 'pickup'

La defensa de Sigen-Usoc d'aquest pla de mesures de contenció va rebre suport ahir a les eleccions sindicals al principal centre de treball de Nissan a Catalunya, la fàbrica de la Zona Franca, on treballen 3.000 persones. Amb una participació que va superar el 90%, la plantilla de la fàbrica va donar a Usoc els millors resultats. Va ser l'única organització que va guanyar representació, tot i que s'escollien quatre delegats menys a causa de la retallada de 1.000 treballadors al 2009.

Usoc va passar de nou a onze delegats sindicals, mentre que CCOO -que va defensar el no als sacrificis de la plantilla juntament amb CGT- va perdre'n tres i es va quedar amb set delegats. UGT, que també va fer campanya a favor de la contenció salarial, va perdre un representant i ara en tindrà cinc i CGT es va quedar amb dos, la meitat dels que tenia. A Montcada, UGT va guanyar un delegat i ara en tindrà dos, mentre que Usoc en va perdre dos i CCOO, tres.

CCOO va atribuir la derrota al "xantatge" de l'empresa a la plantilla, i va vincular la rebaixa de condicions a un model que, segons van dir, ja estava adjudicat a Barcelona.

stats