Taula anticrisi
Crònica 29/07/2011

No buscar grans fites

Albert Balanzà
1 min
No buscar grans fites

"La gent no demana la bromera d'uns Jocs Olímpics [com al 92], sinó una il·lusió diferent". Amb aquesta interpretació, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va donar per engegada la taula anticrisi que l'Ajuntament promou al costat de 58 agents econòmics i socials de la ciutat i que començarà a donar resultats la segona meitat d'octubre. L'objectiu municipal és escoltar els agents per trobar sortides a la crisi sense necessitat de recórrer als grans esdeveniments, com va passar amb la crisi dels 80 i l'excusa dels Jocs per fer avançar la ciutat.

Al nou alcalde, no obstant això, no l'amarguen bones notícies com la renovació del contracte del Mobile World Congress fins al 2018, però encara li agradaria més que l'Estat garantís la sortida de les mercaderies des del port per via d'ample europeu en atenció a la inversió que han fet els xinesos d'Hutchinson. "Ens cal una ciutat atrevida en apostes i referencial en infraestructures", va dir Trias, acompanyat de la segona tinent d'alcalde, Sònia Recasens, que seguirà al capdavant de la coordinació de la taula Barcelona Creixement.

L'oposició, començant pel PSC, va coincidir amb Trias en la recerca de mesures específiques, però Jordi William Carnes va demanar "concreció i celeritat", com aquesta setmana s'ha donat a Barcelona amb el Mobile World Congress i amb l'acabament del túnel del TGV. El president del grup d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, va criticar que la taula no deixava de ser "molt convencional" i va criticar la destrucció d'ocupació per les retallades. El president d'Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella, també va demanar "encert" en les propostes.

stats