Crònica 22/06/2011

"No havíem viscut mai una situació així i no s'acabarà aviat"

Crisi "Hi ha un grup molt important de persones que s'han vist afectades per la crisi, que s'han quedat a l'atur i tenien hipoteques i ara no poden fer front als deutes"

T.g.
2 min
"No havíem viscut mai una situació així i no s'acabarà aviat"

BarcelonaPer què s'està cronificant la pobresa a Catalunya?

La crisi ha complicat molt la situació: les persones que ja eren pobres abans de la crisi ara es troben en una situació més complicada, molt més precària. D'altra banda, hi ha un grup molt important que és el de totes les persones que s'han vist afectades per la crisi, que s'han quedat a l'atur i tenien hipoteques i ara no poden fer front als deutes. Aquesta gent, que no havia anat mai als serveis socials, s'ho passa molt malament. Com que és un problema estructural hi ha perill que es cronifiqui i quan la gent que està a l'atur deixi de cobrar el subsidi es complicarà encara més.

Us havíeu trobat mai amb una situació similar?

No. És una situació que no havíem viscut mai i el pitjor és que no preveiem que s'acabi aviat.

Quins són els col·lectius més vulnerables?

Els infants i les persones grans. En el cas de les persones grans algunes cobren pensions molt baixes i depenen de fills o altres familiars que ara, amb la crisi, ja no els poden ajudar. Pateixen molt. Pel que fa als infants, ens estem trobant amb problemes molt greus com les famílies que ja no poden pagar el menjador escolar i no poden garantir ni un àpat decent als nens.

Quin tipus d'ajuda oferiu?

En aquests moment estem oferint ajuda de primer nivell, sobretot aliments i coses molt bàsiques, perquè hem notat un gran augment de persones que vénen a les nostres seus demanant-ho. El nostre programa de distribució d'aliments, per exemple, està donant servei a 143.000 persones però n'hi ha moltes més que ho demanen i no hi arribem. També tenim un altre programa d'equips de suport social que cada any atén més persones.

stats