Polèmica lingüística
Crònica 19/06/2011

No a la proposta de Camps

2 min
No a la proposta de Camps

Al voltant de 50.000 manifestants, segons les xifres ofertes per Escola Valenciana, van recórrer ahir a la tarda els principals carrers de València per mostrar el seu rebuig al model educatiu plurilingüe anunciat pel govern de Camps. Sota el lema "Sí al valencià. No a les retallades", els partits de l'oposició, els sindicats i la comunitat educativa han denunciat el retrocés de les inversions a l'escola pública per afavorir els concerts amb els centres privats.

Tanmateix, el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, va criticar el nou model que la conselleria d'Educació ha presentat "i que suposaria la negació del dret a més de 230.000 alumnes que estudien en valencià a fer-ho en la seva llengua". Moreno va assegurar que són nombroses les entitats culturals i educatives que han mostrat el seu rebuig a la posada en marxa d'aquest model que acabaria "amb el consens que tota la societat valenciana va mostrar amb l'aprovació de la llei d'ús i ensenyament del valencià".

Sobre la hipotètica aprovació del decret d'Educació, Moreno va explicar que es tracta d'una "mentida" plantejar que "l'acumulació de llengües a l'itinerari formatiu assegura l'aprenentatge de totes de la mateixa manera". A més, va convidar el reelegit president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, "a escoltar els experts en plurilingüisme, els pedagogs i els mestres" que defenen l'actual model com l'idoni per a l'ensenyament de "les dues llengües oficials al País Valencià". "Nosaltres no estem dient no a un ensenyament plurilingüe, sinó que pensem que el model plantejat per la Generalitat, l'únic que persegueix és arraconar la llengua valenciana", va afegir.

Els manifestants arribats de totes les comarques del País Valencià van portar pancartes on es podia veure el suport a l'ensenyament en valencià. També es van sentir consignes en contra de l'actual conseller d'Educació en funcions, Alejandro Font de Mora, que ha estat el responsable del decret. "Més inversió, menys Font de Mora" va ser el lema que més pancartes va ocupar al llarg de la manifestació que es va iniciar a la plaça de Sant Agustí i que va recórrer els principals carrers de València fins a arribar a la plaça de la Mare de Déu. També van ser-hi els principals polítics de l'oposició que van voler mostrar el seu descontent amb la política en matèria d'educació del govern de Camps.

stats