CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
Crònica 24/12/2011

"No he vist res ni de Costa ni de Camps"

Eduardo Hinojosa, el propietari de Forever Young, botiga on Francisco Camps i Ricardo Costa adquirien els seus vestits, nega que qui els pagués fos una tercera persona. Però tampoc aporta proves del contrari.

Salvador Almenar
2 min
El propietari de Forever Young, Eduardo Hinojosa, durant la seva declaració.

VALÈNCIAEl propietari de l'empresa Forever Young, Eduardo Hinojosa, va assenyalar ahir en la seva declaració davant el tribunal que el sastre José Tomás "mai" li va dir que "ningú" pagués res de Francisco Camps, expresident de la Generalitat valenciana, ni de Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià. Així, el seu testimoni va avalar la línia de defensa de Camps i Costa respecte a la seva imputació en la causa dels vestits, derivada de la investigació de la trama corrupta Gürtel.

La d'Eduardo Hinojosa era una de les declaracions més esperades perquè es pensava que del seu testimoni se'n podria extreure alguna conclusió sobre el suposat regal de diverses peces de vestir per part dels capitosts de la trama Gürtel als dos exdirigents del PP valencià, però les seves respostes no van servir per a res més que per posar de manifest el seu desconeixement de la comptabilitat de la seva pròpia empresa. "Jo tinc dubtes, què vol que li digui", li va replicar en diverses ocasions a la fiscal quan li va requerir contestar sobre les factures i documents examinats.

Camps, client habitual

Hinojosa va fer servir vaguetats i va fugir d'estudi quan se li va preguntar directament pels vestits. "Jo de Ricardo Costa no he vist res, i de Camps tampoc", va assenyalar en ser preguntat pel document en el qual apareixen els suposats deutes dels imputats amb el seu negoci.

Menys segur es va mostrar de si Camps era client de les seves botigues, però, malgrat els seus dubtes, en una part de l'interrogatori va afirmar que sap que l'expresident es vestia a Forever Young, tal com li havia relatat el sastre en una declaració anterior. "Deia que venia [Camps] a vestir-se; però que la roba la pagava un altre, mai", va raonar Hinojosa. Costa també va obtenir beneficis d'aquesta caòtica declaració, ja que Hinojosa va dir que de l'exsecretari general del PP valencià no hi havia cap tiquet, ni de venda ni de compra, al seu nom.

stats