SUCCESSOS
Crònica 07/12/2011

Nou atropellament mortal al tram urbà de les vies del tren a Figueres

Ara
1 min

FIGUERES.Un tren va atropellar mortalment ahir a la matinada un home al pas a nivell de l'avinguda Vilallonga de Figueres, segons va informar el consistori de la ciutat, que va recordar que és la segona víctima mortal en menys d'una setmana al tram urbà de les vies del tren. És per això que l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, va tornar a posar ahir sobre la taula la demanda històrica de la població d'incrementar la seguretat de la circulació de trens pel mig del centre urbà.

Vila va titllar d' "inadmissible" que, "després de 30 anys, el ministeri de Foment no consideri una prioritat" la solució ferroviària a Figueres, ja que encara es mantenen "les vies del tren creuant la ciutat i dos passos a nivell -el dels Fossos i el de l'avinguda Vilallonga-, que provoquen un continu històric d'accidents".

En aquest sentit, l'alcalde va remarcar, després de donar el condol a la família del veí de la Marca de l'Ham que va morir atropellat al pas a nivell, que segons Adif, Figueres és "la quarta estació catalana i la vuitena de l'Estat amb més trànsit de passatgers, amb una mitjana a l'any d'1.300.000 viatgers" i que, tot i així, les vies del tren continuen creuant la ciutat, amb els passos a nivell inclosos. L'alcalde lamenta que "l'Estat ha deixat de prioritzar la solució ferroviària del tren al centre de Figueres, perquè ja s'han connectat amb França a través de l'alta velocitat" i afegeix, però, que la ciutat continuarà exigint solucions al ministeri de Foment per evitar que es repeteixin incidents com el d'ahir a la matinada.

stats