Sector financer
Crònica 07/11/2011

Nou mapa bancari

Ara
1 min
Nou mapa bancari

El Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) ha contractat el banc de negocis japonès Nomura perquè trobi un comprador per a Unnim, segons va informar ahir Efe citant fonts financeres pròximes a l'operació. Portaveus del Banc d'Espanya van declinar fer qualsevol comentari sobre això, però les mateixes fonts financeres van assenyalar que personal de Nomura ja fa diverses setmanes que treballa intensament a la seu d'Unnim Banc, el banc al qual la caixa Unnim (resultant de la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu) va traspassar tota la seva activitat financera.

Unnim Banc és propietat del FROB en un 100% des de l'1 d'octubre, després que aquest fons públic aportés 568 milions d'euros a l'entitat en el procés de recapitalització de diverses caixes d'estalvis. El FROB pretén estar amb prou feines uns mesos en el capital d'Unnim i deixar aquest tema resolt com més aviat millor, motiu pel qual ha tornat a activar les converses amb Ibercaja, entitat sanejada i amb poca presència a Catalunya, que ja abans de l'entrada del Fons va mantenir converses amb la direcció de la caixa catalana per integrar-la.

No obstant això, aquests nous contactes impulsats pel nou accionista s'han tornat a estancar i per això les gestions de Nomura per captar capital estan guanyant protagonisme. Diverses fonts financeres han destacat que en aquest procés la pretensió de la Generalitat és que el FROB busqui per a Unnim una solució dins de Catalunya.

stats