SUSPENSIÓ DE PAGAMENTS
Crònica 19/03/2011

Nueva Rumasa arrossega Cacaolat al concurs

Ariadna Carbonell
2 min
Els treballadors de Cacaolat confien que el concurs millorarà la seva situació.

Barcelona.Nueva Rumasa va seguir ahir el guió previst i va presentar concurs voluntari de creditors per Cacaolat i Clesa. Amb la incorporació de les dues empreses de productes làctics ja són quatre les companyies del grup de la família Ruiz-Mateos que han entrat en suspensió de pagaments -també hi ha Dhul i Carcesa-. Aviat es podrien afegir al concurs més societats del conglomerat empresarial.

El fabricant de batuts Cacaolat és l'única empresa amb seu a Catalunya que pertany a Nueva Rumasa i, fins ahir, estava en situació preconcursal. Cacaolat té una plantilla de 500 empleats, 400 dels quals treballen a les plantes de Barcelona i Parets del Vallès, i els 100 restants a la fàbrica de Saragossa.

Un grup d'aquests treballadors va concentrar-se ahir davant de les instal·lacions de l'empresa a la capital catalana per protestar per la situació que viu la companyia. El comitè d'empresa va reiterar que Cacaolat és totalment viable. Consideren que el concurs és una de les sortides per desvincular l'empresa de la família Ruiz-Mateos, la gestió de la qual assenyalen com a causant dels seus problemes. Una part de la plantilla té pendent de pagament una mensualitat. Cacaolat va ser adquirida a Parmalat Espanya per Nueva Rumasa en el mateix paquet en què va comprar més empreses d'alimentació del grup italià, entre les quals hi ha Clesa -també en suspensió de pagaments des d'ahir-, el 2007 per un total de 188 milions.

Reforma de la llei concursal

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de reforma de la llei consursal. La modificació impulsada pel govern espanyol pretén afavorir els acords de refinançament de les empreses per assegurar-ne la viabilitat. Segons va explicar el vicepresident primer de l'executiu, Alfredo Pérez Rubalcaba, la reforma vol agilitzar els tràmits judicials i donar més garanties als treballadors, així com conciliar els drets dels creditors amb la recuperació de les empreses afectades.

stats