POLÈMICA
Crònica 21/02/2012

Òmnium reclama al PP que renunciï a les subvencions

Ara
1 min

BARCELONA.Òmnium Cultural va instar ahir el PP a destinar les subvencions que rep de l'Estat i de l'administració catalana a la sanitat pública. Ho va fer en resposta a la líder dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que en una entrevista a TV3 va afirmar que no entenia per què Òmnium rep ajudes públiques mentre hi ha famílies "que no poden pagar la sanitat". L'entitat, en un comunicat, va reclamar als populars que "prediquin amb l'exemple" i que desviïn "proporcionalment" les subvencions que reben -9,2 milions d'euros per part de l'Estat i 2 de destinats al grup del PP al Parlament- cap al sistema sanitari.

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, va exigir als populars que siguin "transparents" i que facin públic quin percentatge representen les quotes de militants i quin les ajudes públiques en els seus ingressos. En aquesta línia, l'entitat va voler aclarir que el finançament privat suposa el 67% del seus comptes.

ICV va presentar ahir al Parlament dues iniciatives per determinar si el pacte CiU-PP pels pressupostos farà minvar l'aportació pública a Òmnium.

stats