Crònica 16/02/2011

Ortega es decanta per una ex del PP per a Funció Pública

Pere Martí
2 min
Susanna Bouis amb José María Aznar el 2003.

Barcelona.L'exdelegada del govern espanyol a Catalunya, Susanna Bouis, es podria convertir en el pròxim fitxatge del govern d'Artur Mas si les pressions del sector sobiranista de CDC no ho acaben impedint. Bouis va ser nomenada per José María Aznar el setembre del 2003, en substitució de la polèmica Júlia García Valdecasas i va formar part de l'executiva del PP de Catalunya en l'etapa que el presidia Josep Piqué.

En teoria el seu nomenament com a directora general de la Funció Pública estava previst per ahir, un càrrec del departament de Governació que encapçala la vicepresidenta democratacristiana Joana Ortega. El portaveu del govern, Francesc Homs, no va confirmar ni desmentir el seu pròxim nomenament, però fonts de Presidència van apuntar la possibilitat que vagi a la reunió del govern de la setmana que ve. Un dels motius que s'esgrimia des de l'executiu per ajornar el nomenament és que ahir hi anava el del seu marit, el nou secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, que també havia treballat per al PP com a director de Comunicació de la subdelegació del govern a Tarragona entre els anys 1996 i 1998. Aquests fitxatges, al contrari del que ha passat al PSC amb els de la seva òrbita, han caigut bé dins del PP català.

Oriol Puig torna al Govern

Però el nomenament que va aixecar més polèmica d'ahir va ser el d'Oriol Puig, germà del conseller d'Interior, com a director del Servei Meteorològic de Catalunya. Es dóna la circumstància que Puig ja va ocupar aquest mateix càrrec els últims dos anys dels governs de Jordi Pujol, entre el 2002 i el 2004.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va remarcar ahir que Oriol Puig, com a físic, és un "especialista" en la matèria mentre que el seu predecessor en el càrrec, David Rodríguez, vinculat a EUiA, era economista. Puig és llicenciat en ciències físiques i màster en contaminació atmosfèrica i metereologia de la Universitat de Barcelona.

stats