L'ESTRATÈGIA POPULAR
Crònica 19/01/2011

El PP porta a Madrid la tensió per l'agressió al conseller murcià

M.c.
2 min
Diversos periodistes esperen a la sortida de la comissaria on hi ha detingut el jove agressor.

Madrid.El PP ha convertit l'agressió al conseller de Cultura de Múrcia, Pedro Alberto Cruz, en un nou ariet contra el vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i contra l'esquerra en general. La prova en què es basa el PP, que ha traslladat a Madrid el clima de confrontació de Múrcia, és una fotografia de la candidata socialista entre els manifestants que tiraven ous a casa del president, Ramón Luis Valcárcel, però el PSOE defensa que només passava per allà i va saludar coneguts. Les protestes eren contra les retallades socials que ha aprovat el govern murcià per fer front a un dèficit desbocat.

Per atiar més el foc, el conseller ferit, que ahir ja va poder sortir de l'hospital, va oferir una entrevista que l'ABC va publicar ahir ocupant tota la portada en què deia que havia estat "víctima d'un atac terrorista".

La tensió, doncs, no ha parat de créixer des de dissabte. Ahir, el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, va acusar el PP d'utilitzar els fets de manera claríssima per buscar l'agitació. Va dir que el PP "no va bé" perquè intenta "pescar en riu esvalotat" i en aquest lloc "no hi pesca cap partit democràtic". Va demanar al PP que no pretengui fer creure als ciutadans que la culpa "que algun malvat" agredeixi un conseller la tenen els socialistes, perquè considera que seria el mateix que prendre els ciutadans "per tontos".

El líder del PP, Mariano Rajoy, fins i tot ha arribat a demanar la dimissió del delegat del govern murcià per no haver protegit als consellers, tot i que assegura que li ho havia demanat. El Govern ha augmentat ara la vigilància.

L'únic detingut pels fets, el jove José David Baño Llorente, va ser seguidor radical del desaparegut club de futbol Ciutat de Múrcia i el 2008 ja havia estat sancionat per protagonitzar incidents en un estadi de la ciutat d'Alacant. Segons Rubalcaba, però, l'agressió de dissabte la van perpetrar dues persones. La policia busca un segon agressor i intenta esclarir les causes de l'atac.

stats