ELS COMPTES DE LA GENERALITAT
Crònica 29/12/2011

PP i PSC posen més pressió al Govern pels pressupostos

Els dos principals partits de l'oposició, PP i PSC, presenten esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels comptes, que inclou taxes per augmentar ingressos. Rebutgen de ple el tiquet moderador.

Sara González
1 min
Alícia Sánchez-Camacho va dir ahir que encara hi ha marge per negociar els comptes.

BARCELONAMesures per incidir en els ingressos de la Generalitat com el tiquet moderador han caigut com una galleda d'aigua freda tant al PP com al PSC. En plena negociació dels comptes, tots dos partits van presentar ahir una esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2012, que inclou diverses taxes per augmentar els ingressos. Tot i que tant els populars com els socialistes van matisar que el rebuig és provisional a l'espera de més negociacions, per ara el Govern només pot comptar amb ERC per superar aquest tràmit.

La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va subratllar ahir que el tiquet moderador a les receptes no garanteix la igualtat d'accés al sistema sanitari i va considerar que n'haurien de quedar exclosos col·lectius com els malalts crònics. També la taxa turística és una línia vermella per al PP, que considera que penalitza el sector. "Són mesures d'augment de la pressió fiscal que penalitzen les classes mitjanes i el sector productiu", va assegurar Camacho, que malgrat tot va insistir que "hi ha marge" per seguir negociant els pressupostos. El termini límit per esmenar-los totalment és el 16 de gener.

Mà estesa d'Esquerra

"Als pressupostos els falta sensibilitat social i no contenen mesures equitatives de distribució per sortir de la crisi", va argumentar ahir el PSC, que es va mostrar disposat a negociar amb el Govern més "equitat i justícia" en les taxes. La mà aparentment més estesa és la d'ERC, que, satisfeta per l'aprovació de la llei de consultes, va afirmar que el context "ajuda" a negociar el pressupost. En canvi, Camacho va alertar que la llei de consultes pot derivar en "un simulacre de referèndum per la independència".

stats