REFORMA LEGISALTIVA
Crònica 09/03/2012

El PP adverteix que l'avortament no és un dret

Joan Rusiñol
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, al Senat.

MADRID.Lluny de rectificar o girar full, el PP va sortir ahir en massa a defensar el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que el dia anterior va denunciar una "violència de gènere estructural" que porta les dones a avortar. Els populars van passar de puntetes sobre aquesta expressió -que alguns en privat admeten que va ser desafortunada- però van reivindicar una reforma cap a una nova llei de terminis.

La gran adversària de Gallardón dins del partit, Esperanza Aguirre, va marcar el discurs al matí en una entrevista a la Cope, la cadena radiofònica de l'Església: "L'avortament no és un dret, és un fracàs de la dona en tots els supòsits". Diuen els conservadors que el Consell d'Estat ho certifica. En canvi, la número dos del PSOE, Elena Valenciano, va recordar al ministre que les dones no necessiten ni "salvadors ni pares espirituals".

Només si hi ha xoc de drets

Gallardón compareixerà al Congrés per explicar la reforma que tornarà als "marges de constitucionalitat" de la llei del 1985 i que vol prioritzar les ajudes a la maternitat en casos com les dones immigrants o amb risc de perdre la feina si tenen un fill. Justícia afirma que per avortar hi ha d'haver un xoc de drets i no aclareix si es podrà avortar sense necessitat de buscar falsos pretextos. Com a mínim, no ho penalitzarà.

stats