PLE DEL PARLAMENT
Crònica 15/03/2012

El PP vol condicionar l'entrada del PSC a la Corpo

El PP pretén condicionar l'entrada del PSC a la CCMA. Els populars no volen que les converses de CiU amb els socialistes els deixin sense la vicepresidència de l'ens que, de moment, tenen amarrada.

O. March / P. Martí
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, mira el seu telèfon mòbil  en un moment del ple del Parlament d'ahir. Al seu costat, Enric Millo.

BARCELONA.Fidel a la voluntat de fer evident el seu "paper central" en la política catalana, el PP vol condicionar la nova composició del consell d'administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons van informar ahir fonts populars, Alícia Sánchez-Camacho no veuria amb bons ulls que una hipotètica entrada del PSC en aquest consell d'administració desvirtués el pacte a què va arribar amb CiU per reformar l'ens audiovisual català. És a dir: el PP no vol veure ni en pintura que l'entrada dels socialistes els arrabassi la vicepresidència de la CCMA, que ja té al sarró després d'arribar a una entesa amb els nacionalistes.

"No pot ser que el PSC votés en contra de la reforma i ara vulgui tenir protagonisme a la Corpo", lamentaven ahir dirigents del PP al Parlament. Els responsables populars es van reunir ahir a la cambra catalana per analitzar la situació -CiU vol incloure els socialistes per traspuar imatge de consens- i van voler alertar que ningú podrà moure ni un dit sense el seu vistiplau.

L'estirabot del PP, però, no afecta les converses existents entre els nacionalistes i el PSC. Per part del Govern, les comanda el secretari general de Presidència, Francesc Homs, que negocia amb el portaveu dels socialistes, Jaume Collboni. Al Parlament també hi ha contactes, que per part de CiU són liderats per Oriol Pujol i Jordi Turull. La voluntat de totes dues parts és que entrin a la CCMA dos membres afins al PSC, de manera que tres serien per a CiU i un -el vicepresident- designat a proposta del PP.

El PSC hi veu "gesticulació"

La discussió sobre aquesta composició de la Corpo -que, un cop triada, serà inamovible durant els pròxims sis anys en virtut del pacte CiU-PP de la reforma de l'ens- no va encendre en excés les alarmes dels socialistes, que només veuen "gesticulació" en les exigències del PP. En tot cas, fonts del PSC, sense voler posar llenya al foc, van entendre que aquesta postura dels d'Alícia Sánchez-Camacho obeeix a l'existència d'un pacte "ja establert" amb CiU per repartir-se la CCMA.

Els tres membres que entrarien a l'ens proposats pels nacionalistes són Brauli Duart -que es perfila com a president de la Corpo-, Núria Llorach -nom de consens amb ERC, que no tindrà representació a l'ens- i Manel Silva -membre de la direcció d'Unió i que d'aquí a unes setmanes veurà com s'acaba el seu mandat com a conseller de RTVE-. Els dos primers ja formen part del mandat actual de la CCMA, mentre que per a Silva seria la seva primera aparició.

Per part dels socialistes, els noms que volen posar sobre la taula són Xavier Guitart -ja membre de la Corpo- i Jordi Garcia-Soler. El PP vol que la vicepresidència de l'ens l'ocupi Armand Querol, que ara ja té cadira a la CCMA.

Fonts pròximes a la negociació asseguren que no hi ha cap acord tancat i que les converses seguiran els pròxims dies. Mentrestant, ahir el PP va aprofitar un dia de poca activitat per seguir marcant perfil als passadissos del Parlament.

stats