Crònica 07/04/2011

El PP critica la "resignació" i els sindicats ja s'esperaven les dades

M.c.
2 min
El responsable d'economia del PP, Cristóbal Montoro.

Madrid.El responsable d'economia del PP va considerar "lamentable" que cada vegada que el govern espanyol revisi les previsions macroeconòmiques incrementi les dades de l'atur. Va defensar que amb altres polítiques econòmiques hi hauria previsions "més esperançadores d'ocupació, de creixement econòmic i d'augment del benestar per a tots". Per això va qualificar la presentació de les noves previsions del govern espanyol com un "altre exercici de desànim i resignació" i va afegir que l'Estat necessita "amb urgència" reformes estructurals que facin retornar la confiança "a tots, dins i fora d'Espanya".

Per la seva banda, el secretari d'acció sindical d'UGT, Toni Ferrer, va explicar que la revisió a l'alça de les previsions d'atur és el resultat de complir els exigents requisits del dèficit. Va afegir que es confirma el que el seu sindicat va denunciar quan es va aprovar el pla d'ajustament del mes de maig, quan va dir que suposaria "un empitjorament de les expectatives de recuperació econòmica i de creixement de l'ocupació". Va explicar que retallar el dèficit públic quan hi ha tants aturats és contraproduent.

Per la seva banda, el secretari de comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, va valorar que les dades reflecteixen el "fracàs" de la política de l'executiu davant la situació de "bloqueig" de l'economia i el sistema financer. Segons Lezcano, amb les previsions anunciades ahir es genera un cercle viciós perquè les dificultats per accedir al crèdit es mantenen igual i el poder de compra dels funcionaris i els pensionistes segueix empitjorant. Per això va concloure que el quadre només agradarà als especuladors financers.

Durant la roda de premsa la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, va anunciar que avui el govern espanyol es reuniria amb la patronal i els sindicats, així com amb les comunitats autònomes, per presentar el programa d'estabilitat i de reformes que s'enviarà a Brussel·les abans de final de mes. Efe informava, ahir a la tarda, que els sindicats consultats no en sabien res.

stats